Diyarbakır’da itfaiye istasyonları güçlendiriliyor Diyarbakır’da itfaiye istasyonları güçlendiriliyor

Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Doğu Pediatri Kongresi, Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Türkiye’nin en büyük pediatri buluşmalarından biri olma özelliğini taşıyan kongrenin açılışına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun ve aynı zamanda Doğu Pediatri Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Ertuğrul, akademisyenler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

8E18382A33D84C499E18B9B6B39B8C6F D S C 8552

Programın açılış konuşmasını kongrenin onursal başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taş yaptı. Dicle Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Taş, 43 yıl boyunca Dicle Üniversitesi Hastanesinde görev yaptığını, ayrıca üniversitenin ilk kırk mezunundan biri olduğunu belirterek, uzun yıllar sonra geldiği Dicle Üniversitesini çok gelişmiş olarak gördüğünü söyledi.

“4. Doğu Pediatri Kongresi” Başkanları Prof. Dr. Ayfer Gözü Pirinçcioğlu ve Doç. Dr. Serhat Samancı da yaptıkları konuşmalarda, organizasyonun mesleki deneyimlerin ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığı çalışmanın yanı sıra aynı zamanda Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve doğal varlıklarının da tanıtılacağı bir kongre olacağını söyledi.

Pedatri Kongresi

Doğu Pediatri Derneği Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen ise deneyimli akademisyenlerin katılımı ile kongrede birçok bilimsel sunular yapılacağını anlattı. Üç gün sürecek kongreye Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 2 bin çocuk hekiminin katılacağını,  7 ülkeden 186 konuşmacının da oturumlar gerçekleşeceğini söyledi.

Kongrenin pediatri alanında güncel bilgilerin paylaşılması ve uzmanların bir araya gelmesi amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Şen, katılımcıların farklı konularda uzmanlıklarını geliştirme fırsatı bulacağını da vurguladı.

Pedatri Kongresi 1

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat ise 4. Doğu Pediatri Kongresi’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu yılki kongrenin temasının “Çocuklar ve Ergenler için Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Bir Gelecek” olarak belirlendiğini ve bu temanın, günümüzün en önemli meselelerinden birini ele aldığını vurguladı. Eronat, çocukların sağlık ihtiyaçlarını karşılamanın sadece bir uzmanlık alanı olmadığını, çocukların refahı için atılması gereken adımların hatırlatıldığı Behçet Necatigil’in dizelerinden örnekler ile konuşmasını sonlandırdı.

Kongrede Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, bir sunum gerçekleştirdi.

Kongre, üç gün boyunca devam edecek.

Editör: HABER MERKEZİ