Narin Güran cinayetinin 22 şüphelisi, sabah saat 06:00 civarında Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Şüphelilerden dördünün sorgusu tamamlanarak sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlılar arasında Narin Güran’ın annesi, babası ve ağabeyi gibi aile üyeleri de yer alıyor. Öte yandan şüpheliler için görevlendirilen 22 avukatın kimliği de gizli tutuldu.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran‘ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

Cinayetin 22 şüphelisi, sabah saat 06:00 civarında Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

22 şüpheliden dördünün sorgusu tamamlandı. Şüpheliler, sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diyarbakır Adliyesi’nin hem içinde hem de çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır Adliyesi’nde şüphelilerin sorgularının yapıldığı koridora, CMK tarafından görevlendirilen avukatlar hariç, hiçbir avukat yaklaştırılmıyor.

Görevli avukatların kimlikleri gizlendi

Diyarbakır Barosu, CMK kapsamında 22 şüpheliye 22 avukat görevlendirdi. Görevlendirilen avukatlarının isimlerinin bulunduğu sistem ise kapatıldı. Sistemin kapatılmasıyla bu şüpheliler için görevlendirilen avukatların kimliklerini gizli tutuldu.

Zanlılar arasında Narin Güran’ın annesi, babası ve ağabeyi gibi aile üyeleri de yer alıyor.

Şüpheliler beş gündür jandarmada ifade veriyordu.

Diyarbakır Belediyesi, ''kardeş kent'' teklifiini kabul etti Diyarbakır Belediyesi, ''kardeş kent'' teklifiini kabul etti

Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın avukatı davadan çekildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan camide görevli imam 11 Eylül’de serbest kaldı.

Ne oldu?

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran 19 gün boyunca arandı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran’ın 8 Eylül’de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıkladı.

Gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Şüphelilerden Nevzat Bahtiyar da jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran’ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürdü.

Bahtiyar, 10 Eylül’de adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı. Savcılık ifadesine konuşan Bahtiyar, Salim Güran’ın, kendisine, “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” dediğini aktardı.

Bahtiyar, “çocuğu kasten öldürmeye iştirak” suçundan tutuklandı.

Editör: Nazmi Kahraman