Uzun yaşamın sırrı bilim insanlarını şaşırttı Uzun yaşamın sırrı bilim insanlarını şaşırttı

Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, "Bölgede iki yıl önce uygulamaya başladığımız bu yöntemi 15. kez gerçekleştirdik. Ameliyatta hastamıza hiçbir kesi uygulanmadan, laparoskopik yöntemle tümörü çıkardık. Ameliyatın ertesi günü hastamızı taburcu ettik" dedi.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman ise, "Herhangi bir kesi yapmadığımız için hastamız ameliyat sonrası hemen günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldi. Umuyoruz ki patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Tedavi sürecini anlatan Şaziye Balcı, "Kalın bağırsağımda tümör olduğunu öğrendiğimde önce Adana’da tedavi olmak istedim ancak torba takılmasını önerdiler. Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ileri teknolojiyle gerçekleştirdiği başarılı kanser cerrahisiyle bölgenin sağlık merkezi olmaya devam ediyor.

Editör: Nazmi Kahraman