9 Eylül 2024 Pazartesi günü, okulların açılmasıyla birlikte Ankara'da öğrenciler ve veliler için hava durumu merak konusu. İşte 9 Eylül'de Ankara'da hava durumu ile ilgili son bilgiler.


9 EYLÜL ANKARA HAVA DURUMU: YAĞMUR BEKLENİYOR MU?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, 9 Eylül Pazartesi günü Ankara’da sabah saatlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleden sonra ise kısa süreli sağanak yağışların görülme ihtimali var. Ankara’daki veliler ve öğrenciler için dikkatli olmaları gereken bir gün olabilir.

Dicle Elektrik’ten 6 ilde aydınlatma denetimi duyurusu Dicle Elektrik’ten 6 ilde aydınlatma denetimi duyurusu

ANKARA'DA SICAKLIKLAR NASIL OLACAK?

9 Eylül günü Ankara’da sabah saatlerinde sıcaklıkların 18-20°C arasında olacağı tahmin ediliyor. Gün ortasına doğru sıcaklıkların 26°C'ye kadar çıkması bekleniyor. Ancak sağanak yağış nedeniyle ani hava değişiklikleri yaşanabilir, bu yüzden yanınızda bir yağmurluk veya şemsiye bulundurmanızda fayda var.

Ankara’da 9 Eylül'de rüzgar hafif esecek. Nem oranı ise yüzde 50-60 civarında olacak, bu da havanın fazla bunaltıcı olmayacağı anlamına geliyor. Yine de yağışların getirdiği nem, hissedilen sıcaklığı biraz daha düşürebilir.

YAĞIŞLAR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK Mİ?

9 Eylül’deki kısa süreli sağanak yağışlar sonrası, Ankara’da hafta boyunca daha güneşli ve açık bir hava bekleniyor. Ancak okulların açıldığı gün olan Pazartesi günü yağış ihtimaline karşı tedbirli olmakta fayda var.

Editör: Ayşegül Yaşar