Turkuvaz Medya Grubu’na bağlı A Haber’de önemli bir ayrılık yaşandı. Gazeteci ve sunucu Erkan Tan, kanalla yollarını ayırdığını açıkladı.

ERKAN TAN’IN VEDASI

Erkan Tan, A Haber televizyonundan ayrıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Tan, "Evladım gibi sevdiğim, ailem, canım, ciğerim, ruhum olan A Haber televizyonundan ayrılma vakti geldi, istifa ettim, hal böyle icap etti" ifadelerini kullandı. Tan, ayrıca A Haber çalışanlarına, "Çok sevsen bile bırakıp gitmek, hayatın bir cilvesi… A Haber mensupları, lütfen haklarınızı helal ediniz" şeklinde seslendi.

Shōgun dizisi: Konusu ve oyuncuları 2024 Shōgun dizisi: Konusu ve oyuncuları 2024

ERKAN TAN KİMDİR?

Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da doğdu. İlkokulu Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, ortaokulu İzmir ve Tokat’ta tamamladı. 1984 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1988'de mezun oldu.

1989 yılında TRT’nin spikerlik yarışmasını kazanarak TRT Ankara televizyonunda çalışmaya başladı. 1999 senesine kadar TRT’de çeşitli programlar sundu. Ayrıca, 22 Şubat 1999 tarihinde “Erkan Tan ile Başkent’ten” programını sunmaya başladı ve "Konuşabilir miyiz?" talk show'unu sundu. 2015 yılından itibaren A Haber kanalında “Sabah Ajansı” programını sunuyordu. Yeni adresi henüz açıklanmadı.

Editör: Ayşegül Yaşar