ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçiminde adaylıktan çekildiğini duyurması sonrasında gözler aday olarak gösterdiği yardımcısı Kamala Harris'e çevrildi.

ABD Başkanlığı için Demokratlar tarafından aday gösterilmesi ve 5 Kasım'daki başkanlık seçimini kazanması halinde Harris, ABD'nin ilk kadın ve Asya kökenli başkanı olacak.

Peki ilklerin siyasetçisi olarak adlandırılan Kamala Harris kimdir? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

KAMALA HARRIS KİMDİR?

BM: Dünya genelinde 1.1 milyar insan yoksulluk içinde BM: Dünya genelinde 1.1 milyar insan yoksulluk içinde

Kamala Harris, 1964 yılında Kaliforniya'nın Oakland kentinde doğdu. Annesi Hindistan, babası ise Jamaika doğumlu olan Harris, çocukken anne ve babasının boşanması sonrasında annesi Shyamala Gopalan tarafından büyütüldü.

SİYASETE GİDEN YOL

Annesi, Harris ve kardeşi Maya'yı siyah topluluklarla kaynaştırmak için çaba sarf etti. Harris, otobiyografisi 'The Truths We Hold'da, annesinin iki siyah kız çocuğu yetiştirdiğinin bilincinde olduğunu ve onları kendine güvenen bireyler olarak büyütmeye çalıştığını anlattı.

ANNE NASİHATI

Harris, annesinin "Şikayet etmek yerine bir şeyler yapın!" öğüdüne hayatı boyunca sadık kaldı. Annesinin işi dolayısıyla Kanada'ya taşınan Harris, liseye burada başladı ve ardından ABD'ye dönerek Howard Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve ekonomi okudu.

MESLEKİ KARİYERİ

San Francisco'daki California Üniversitesi'nde hukuk eğitimi alan Harris, 1990 yılında savcı olarak kariyerine başladı. 2003 yılında San Francisco'nun ilk kadın eyalet savcısı, 2010 yılında ise Kaliforniya Eyalet Başsavcısı oldu. Bu görevde, hem ilk kadın hem de ilk Hint ve Afrika kökenli kişi olarak tarihe geçti.

Editör: Ayşegül Yaşar