AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın Ahmet Şık ile yaşadığı tartışma, futbol kariyerindeki agresif ve saldırgan tavırlarını yeniden gündeme taşıdı. Aston Villa, Urawa Red Diamonds ve 1. FC Köln gibi önemli kulüplerde forma giyen Özalan, sıkça kırmızı kart görmesi ve federasyonlardan aldığı cezalarla tanındı. Beckham ile yaşadığı olaydan Japonya'daki kırmızı kartlara, Almanya'da aldığı dört maçlık cezadan taraftarlarla yaşadığı gerginliklere kadar, Özalan'ın futbol kariyeri boyunca yaşadığı krizler ve disiplin sorunları, şimdi de siyaset arenasında tartışmaların merkezine oturdu.

Tbmm2Jpg Go T1Q T V1F Uqrd2Orw G T9 I A

2024 mevlid kandili mesajları: Hadisli, ayetli ve dualı kandil mesajları – En güzel resimli ve kısa kandil mesajları 2024 mevlid kandili mesajları: Hadisli, ayetli ve dualı kandil mesajları – En güzel resimli ve kısa kandil mesajları

FUTBOL KARİYERİNDEKİ İLK YILLAR

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynadığı iyi futbol ile 2000-01 sezonu başında Aston Villa'ya transfer oldu ve 4 sezon boyunca adada başarılı performans sergiledi. İlk haftasında Leicester City FC ile oynanan maçta sahaya ilk 11'de çıktı ve takımının kalesini gole kapattı. İlk sezonunda 33 maça çıktı. 2001-02 sezonuna da Intertoto Kupası kazananı olarak UEFA Kupası'na çıkarak başarı ile başladı. Ligde ise 14 maç üst üste sahaya ilk 11'de çıkarak takımının en önemli oyuncularından olduğunu gösterdi. Ancak bileğinden geçirdiği bir sakatlık nedeniyle sezonu Aralık ayında kapatmak zorunda kaldı ve 2002 FIFA Dünya Kupası'nı kaçırma tehlikesi yaşadı. 

TARAFTARLARLA GERGİNLİK VE BECKHAM OLAYI

2002-03 sezonunda yönetim ve taraftarlar ile sorun yaşayan futbolcu sadece 5 maçta forma şansı bulabildi. 2003-04 sezonunda ise kulüp ile bağları daha da gerildi. 20 Eylül 2003'te Charlton Athletic ile oynanan maçta tribünden tepki gören Alpay, Villa için ilk ve tek golünü attığında seyirciye sus işareti yaparak tepki çekti. Ekim ayında 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynanan Türkiye-İngiltere maçında, David Beckham ile yaşadığı gerginlik sonucu kulübünden ayrılmak zorunda kaldı.

UZAKDOĞU'DA KRİZ VE KIRMIZI KARTLAR

 Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen 2002 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile bu ülkelerdeki futbol kulüplerinden astronomik teklifler alan Alpay, Ocak 2004'te Güney Kore'nin Incheon United takımına transfer oldu. Aynı sezon içerisinde Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımına geçti. Asya'da yılın defans oyuncusu seçildi. Alpay Özalan daha sonra oynadığı yedi maçta üç kırmızı kart gördü. Japon kulübü Alpay'ın disiplin sorunları nedeniyle yapılan sözleşmeyi iptal etti. Urawa Red Diamonds takımından ayrıldıktan sonra, 2005-2007 yılları arasında Almanya'nın 1. FC Köln takımında oynadı.

ALMANYA'DA CEZALAR VE FUTBOL KARİYERİNİN SONU

Ağustos 2005'te Alpay, Bundesliga ekibi 1. FC Köln'e transfer oldu ve ilk maçına 19 Eylül 2005'te Borussia Dortmund karşısında çıktı. Maçta takımının tek golünün asistini yaptı. 22 Ekim 2005'te Eintracht Frankfurt'a 6-3 yenildikleri maçta da ilk Bundesliga golünü kaydetti. 3 Aralık 2005'te Hamburg ile oynanan maçta rakibi Guy Demel'e dirsek atan Alpay kartla cezalandırılmasa da maç sonunda Almanya Futbol Federasyonu futbolcuya 4 maçlık bir ceza verdi. O sezon ligi 17. bitiren Köln ekibi küme düştü. Alpay bir sonraki sezon 2. Bundesliga'da 27 maçta görev yaptı. 2007-08 sezonunda teknik direktör Christoph Daum ile anlaşamayan futbolcu, sezonun ilk yarısında zaman zaman yedek kulübesinde otursa da forma şansı bulamadı ve kadro dışı bırakıldı. Sezon sonunda 1. FC Köln birinci lige tekrar yükseldi. Alpay ise futbol hayatını sonlandırdı.

Editör: Ayşegül Yaşar