Amedspor’un, Diyarbakır Stadyumundaki zemin sorunu ile ilgili aylardır beklediği haber geldi. TFF’nin raporuna göre, stadyum zemini maç oynamaya uygun değil. 

Amedspor’un aylardır tadilatın bitmesini beklediği Diyarbakır Stadyumu ile ilgili TFF uzmanları tarafından 12 Ekim tarihi tabiriyle inceleme yapılarak rapor hazırlandı. 

“SAHANIN FİZİKİ DURUMU VE ÇİM KÖK TABAKASI UYGUN BULUNMADI

Diyarbakır Stadyumu çim zemini 12 Ekim tarihinde TFF Çim uzmanı tarafından incelenerek hazırlanan raporda, uluslararası geçerliliği olan test ekipmanları desteği ile yapılan denetim sonucu, oyun sahası fiziki durumu ve çim kök bölgesi tabakası uygun bulunmadı. Raporda, saha alt yapısı (Dranaj tabakası-geçirgenlik) ile saha bakım makina ve ekipman durumunun ise uygun olduğu belirtildi. Raporda devam ile şöyle denildi:

Photo 2024 09 21 15 09 00 2“MEVCUT DURUMU İTİBARİYLE SPORCU SAĞLIĞI İÇİN RİSKLİDİR”

“Saha zemini mevcut durumu itibariyle oyun akışı ve sporcu sağlığı açısından riskli durumdadır. İlgili zeminden federasyonumuz tarafından takip denetimleri devam edecek olup, saha zemininin görüntü ve sporcu sağlığı açısından risk taşımaz hale gelmesi için gerekli tüm bakım çalışmalarının yapılması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.”

Amedspor'da sakatlık şoku Amedspor'da sakatlık şoku

AMEDSPOR BİLETLERE ERKEN SATAMAYACAK

Diyarbakır Stadyumu çimleri ile ilgili TFF uzmanlarının hazırladığı rapor, Amedspor’u olmsuz etkiledi. Pendikspor maçının biletlerini erkenden satışa çıkarmayı düşünen Amedspor, 27 Ekim’de yapacağı maç için verilen bu rapor sıkıntıya soktu. Yetkililer, stadyumdaki çimlerin durumunun 27 Ekim tarihine kadar düzeleceğini belirtiyor. 

Editör: Ferit Aslan