18 MAÇ İÇİN 2 MİLYON 944 BİN ÜCRET ÖDEYECEKTİR

Amedspor Yönetim Kurulu üyesi avukat Neşet Girasun tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Amedspor’un Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile imzaladığı protokol ile 2024-2024 seznundaki 18 maç için 2 milyon 944 bin 179 ücret ödeyeceği hatırlatıldı. 

Turgay Demirel’den TBF başkanlığı adaylığı açıklaması Turgay Demirel’den TBF başkanlığı adaylığı açıklaması

“SAKARYA VE KOCAELİSPOR MAÇLARINI DIŞARIDA OYNAMAK ZORUNDA KALDIK”

Diyarbakır Stadyumunda oynanan ilk İstanbulspor maçında, stat zeminin futbolcuların sakatlanması ve sağlığı yönünden risk teşkil ettiği, seyir keyfini engellediği kısaca futbol oynamaya elverişli olmadığı net bir şekilde ortaya çıktığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, zemin sorunu nedeniyle Amedspor’un Sakarya ve Kocaelispor maçlarını dışarıda oynamak zorunda kaldığı belirtildi.

Whatsapp Image 2024 09 22 At 12.09.31

Amedspor’un suç duyurusu dilekçesinde, Diyarbakır Stadyumunda, İstanbulspor maçından önce son müsabakanın 4 Mayıs 2024 tarihinde  Amedspor ile Menemen Belediyespor arasında oynandığı belirtilerek şöyle denildi:

“AMEDSPOR, MİLYONLARCA ZARARA UĞRATILDI”

“Diyarbakır Stadyumunun bakım-onarımı ve her zaman futbol oynamaya elverişli bir durumda hazır tutulması Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün asli görevlerinin başında olmasına rağmen ilgili kamu görevleri ihmal ederek görevi kötüye kullanma suçu işlemişlerdir. Diyarbakır stadyumunda oynanan son resmi müsabaka 04/05/2024 tarihinde Amedspor-Menemen Belediyespor arasında oynandığı ve TFF 1.Lig kura çekiminin 24/07/2024 tarihinde yapıldığı Amedsporun kendi evinde yani Diyarbakır stadyumundadır yıl boyunca oynayacağı maç takvimi belirlendiği olguları da dikkate alındığında ilgili kamu görevlilerinin ağır ihmalleri ile suç işlediklerini göstermektedir. Ayrıca, önemle belirtmek gerekir ki; söz konusu kamu görevlilerinin suç teşkil eden eylem ve tutumları kamunun zarara uğramasına da neden olmaktadır. Amedsporun Diyarbakır stadyumunda oynaması gereken müsabakaları başka şehirde oynaması sebebiyle Amedspor milyonlarca lira zarara uğramıştır. Stat kiralama bedeli, bilet satışları, yol ve konaklama giderleri vs sebebiyle Amedsporun uğradığı maddi zararlardan Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sorumlu olduğu için ilgili kamu görevlileri kamuyu zarara da uğratmıştır.”

Whatsapp Image 2024 09 22 At 12.11.28

Editör: HABER MERKEZİ