Amedspor eski teknik direktörü Serdar Bozkurt, şampiyon yaptığı Iğdırspor’dan ayrılmasının gerçek nedenini ilk kez açıkladı. 

Amedspor sevdası, Türkiye'nin en yüksek zirvesine ulaştı Amedspor sevdası, Türkiye'nin en yüksek zirvesine ulaştı

Amedspor ile sezona başlayan ancak devre arasında yolları ayrılan teknik direktör Serdar Bozkurt, son 6 haftada başına geçtiği Iğdırspor4u Play Off maçlarında şampiyon yaparak TFF 1. Ligine çıkarmıştı. 

ŞOK YARATAN AYRILIK

Şampiyon takımın hocası ile Iğdırspor bu sezonun başında yeniden anlaşarak yola devam kararı almıştı. Ancak, transfer çalışmaları ile birlikte Bozkurt, şampiyon yaptığı Iğdırspor ile yollarını ayırması futbol dünyasında şok etkisi yaratmıştı. 

Serdar Bozkurt, yolların ayrılmasının sebebini ilk kez Radyospor’a açıkladı. Bozkurt, “Fenerbahçeli oyuncular Melih Bostan, Ertuğrul Çetin ve Omar Fayed ile ilgili yaptığım açıklamalar kulüp CEO'su Onur Girdap'ın bu oyuncuları aldık kadroya yazabilirsin demesinden kaynaklanıyor” dedi.  

Amed Iğdir 8“PRENSİPTE ANLAŞTIK DEMEM KADAR DOĞRU BİR ŞEY YOK”

Bozkurt, kulüp tarafından kendisine böyle bir bilgi verildiğinde kendisinin de “Prensipte anlaştık” demesi kadar doğal bir şey olmadığını ifade ederek, “Iğdır FK'dan transfer konusunda yaşanan anlaşmazlıktan dolayı ayrıldık. Bir teknik direktörün gelen oyuncudan haberi olmuyorsa, gidecek oyuncuya karar veremiyorsa o kulüpte kalmasının hiçbir anlamı yoktur" diye konuştu. 

“KEŞKE ŞAMPİYONLUKTAN SONRA HERKES KENDİ YOLUNA GİTSEYDİ”

Amedspor eski hocası Bozkurt, şampiyon olundu diye teknik direktör ile anlaşma zorunluluğunun olmadığını da kaydederek, “Bu iş iyi niyet veya vefa gösterilecek bir iş değildir. Teknik adamın, teknik direktörlüğüne inanıyorsanız yola devam edersiniz. Yoksa darılacak, gücenecek bir durum yoktur. Teknik adam da bu karara saygı duymak zorundadır. Keşke şampiyon olduktan sonra anlaşamayıp herkes kendi yoluna baksaydı” dedi.  

Serdar3“KARŞILIKLI GÜVEN SORUNUMUZ HİÇ OLMADI”

Sözleşme yapmadan kampa katılmanın profesyonellik anlamında doğru olmayabileceğini hatırlatan Serdar Bozkurt, “Ancak, Iğdır FK ile böyle ayrılık yaşayacağımız aklımıza gelmezdi. Çünkü karşılıklı güven sorunumuz hiç olmadı. Cantürk Alagöz Bey, her oyuncunun ve teknik heyetin çalışması gereken bir başkan. Takımının rahat etmesi için her türlü konforu sunuyor ve hiçbir masraftan kaçmıyor. Ancak çevresinde donanımlı ve futbol aklı üst düzey olan, kendisine doğru bilgiler veren gerçek profesyonellere ihtiyacı var" dedi. 

“2 TAKIMDAN TEKLİF ALDIM”

Serdar Bozkurt, Iğdır FK'dan ayrıldıktan sonra 2 takımdan teklif aldığını, ancak teşekkür ettiğini ve bu süreci ailesi ile geçireceğini de söyledi.

Editör: Ferit Aslan