Amedspor, Diyarbakır Stadyumundaki zemin sorunu çözülmediği için evinde Pendikspor maçını, 540 kilometre uzaklıktaki Iğdır’da oynayacak. 

Diyarbakır Stadyumundaki çim sorunu nedeniyle bu sezon sadece 2 hafta evinde maç oynayan Amedspor’a yine yol göründü. Daha önce evinde oynaması gereken 3 maçını İstanbul, Şanlıurfa ve Antalya’da oynamak zorunda kalan Amedspor, bu hafta sonu Pendikspor ile Diyarbakır Stadyumunda oynamayı planladığı maç için yine onay çıkmadı. 

3-97TFF yetkilileri tarafından bugün stadyumda yapılan denetimlerde, zeminin maç oynamaya uygun olmadığı raporu verildi. Stadyum arayışına giren Amedspor, Diyarbakır’dan 540 kilometre uzaklıkta bulunan Iğdır Şehir Stadyumunu bulabildi. 

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 27 Ekim Pazar günü kendi evinde oynaması planlanan Pendikspor karşılaşmasının, stadyum zemininin futbol oynamaya elverişli olmaması sebebiyle yaşanan görüşmeler sonucu Iğdır Tahir Stadyumuna ılındığı belirtildi. Açıklamada, maç saatinin daha sonra açıklanacağı bildirildi. 

P H O T O 2024 03 01 18 12 33KULÜP BAŞKANI, “BİZİ HALKIMIZDAN KOPARDILAR”

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, stadyum ile ilgili yaşanan sorun için sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. Başkan Elaldı, paylaşımında, “Bizi taraftarımızdan ve halkımızdan kopardılar. Sabrımız tükendi. Bu durum bizi derin bir üzüntü ve öfkeye sevk ediyor. Bir takımı, bir şehri, bir halkı bu duruma düşürmek zulümdür. Bu yaşananlara karşı gün birlik günüdür. Dayanışma günüdür. Birlikte başardık, yine hep birlikte başaracağız” dedi.

Editör: Ferit Aslan