Sanatçı Melisa Sözen’den YPJ’li rolü ile ilgili açıklama Sanatçı Melisa Sözen’den YPJ’li rolü ile ilgili açıklama

Sakaryaspor’un, Amedspor ile İstanbul’da oynadığı maça, 1990’lı yılların tetikçisi Yeşil’in maskeleri ile giden taraftarlara tepki çığ gibi büyüyor.

İstanbul’da geçen hafta oynanan Sakaryaspor-Amedspor maçına Sakarya’dan giden bir grup taraftarın, 1990’lı yıllarda Güneydoğu’da işlenen yüzlerce cinayetin faili Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın maskelerini taktıkları ortaya çıkmıştı. 

1946663 620X349

Söz konusu grubun maça giderken çektikleri ve maçtan sonra yayınladıkları görüntülere sosyal medyadan gösterilen tepkilere DEM Parti Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ta katıldı.  Sosyal medya hesabında videoyu alıntılayan Sakık, “Asıl sorun bu  çomarlarda değil. Bugün binlerce cinayetin faili Kürtlerin katili yeşilin maskesini takar, yarın beyaz bere. Her gün, ‘bizi Filistin’e, Suriye’ye, Gabar’a” gönder der” dedi. Sakık, paylaşımında devamında şöyle dedi:

P H O T O 2024 08 31 11 18 09“ASIL SORUN BUNU GÖÇ GÖRMEYEN HAKUK DÜZENİNDEDİR”

“Ama belinde silah, dilinde küfür sistemin savunmasız  bıraktığı insanları katleder. Maktul ya bir kadındır ya çocuk yada bir gün mülteci. Aslında korkak ve yüreksizdiler. Asıl sorun siyaseten tükenenlerin burdan siyaset devşirmesidir. Bu siyasi dille sokaklarda infial yaratmak isteyenlerdir. Bu güruhu yüreklendirip kutuplaştırma üzerinde ömrünü uzatmak isteyenlerdir. Asıl sorun bunu suç olarak göremeyen hukuk düzenidir.”

Editör: Ferit Aslan