Tarihinde ilk kez Trendyol TFF 1. Ligine çıkan Amedspor, Süper Lige çıkma hedefi ile oluşturduğu yerli ve yabancı futbolcularla sezona 5 dil ile başlıyor. 

Şanlıurfa sahasını vermedi, Amedspor maçı için yeni karar Şanlıurfa sahasını vermedi, Amedspor maçı için yeni karar

P H O T O 2024 08 05 11 16 34Amedspor, 1. Lige çıkması nedeniyle yabancı futbolcuları kadrosuna katma hakkı elde etti. Amedspor, şmdiye kadar transfer ettiği 11 futbolcudan 5'ini yabancılardan seçti. 

Amedspor şimdiye kadar 8 olan yabancı futbolcu kotasından Adama Traore, Yonar Cassubie, Britt Assombalonga, Nicolas N'koulou ve Bruno Lourenço'yu kadrosuna kattı. 

P H O T O 2024 08 05 11 22 02Şimdiye kadar takımda Türkçe ve Kürtçe bilen futbolcular yer alırken, artık bu dillerin yanısıra İngliizce, Fransızca ve Portekizce konuşan futbolcularda takımdaki yerini aldı.  

TAKIMDA, BİRİ ERSUN HOCA'NIN OLMAK ÜZERE 2 TERCÜMAN VAR

Adama Traore Fransızca ve İngilizce konuşurken, Yohan Cassubie Fransızca, Assombalonga İngilizce, Nicolas N'kkouluo İngilizce ve Bruno Laurenço Portekizce konşuyor. Takımda biri teknik direktör Ersun Yanal'ın ekibinde olmak üzere 2 tercüman görev yapıyor. 

P H O T O 2024 08 05 11 22 03Çok dilli ve çok kültürlü olarak bilinen Diyarbakır'ın, yanısıra bu sezon Trendyol TFF 1. Liginde Süper Lig hedefi ile mücadele eden Amedspor'da artık çok dilli ve çok kültürlü bir takım olarak ligde yerini almış oldu. 

Editör: Ferit Aslan