Ölümden dönen Amedspor Başkanı Elaldı'nın son fotoğrafları Ölümden dönen Amedspor Başkanı Elaldı'nın son fotoğrafları

Amedspor ve İstanbulspor'u ağırlayan Diyaarbakır Stadyumunun zeminine gelen tepkilere, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden açıklama geldi. 

Maç esnasında patates tarlasına döndüğü eleştirisi yapılan stadyum zemini ile ilgili İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki korkmaz, yaptığı açıklamada, "Amedspor'un en büyük rakibi bu zemindir. İnşallan bu zemin düzeltilir" demişti. 

1-125Maçtan sonra açıkylama yapan Amedspor yönetimi ise, zemin konusunda Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü suçlayarak, zeminin sporcu sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, bir ön önce düzeltilmesini istemişti. 

CEGA Medya'ya konuşan Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, zeminin yumuşak olduğunu, ilgili firmanın uyarıldığını ve gerekli yazışmaların yapaldığını söyledi. Yetkililer, zeminin üstünün açılması durumunda çimin yanacağını ve kök tutacağını, kapatmaları halinde ise, yeşil kalacağını ancak sıcak havalar nedeniyle kök tutmasının zaman alacağını ifade ettiler.

2-68Diyarbakır iklimi için bunun her sezon yaşandığını belirten yetkililer, Eylül sonlarına doğru zeminin tam oturacağını da sözlerine eklediler. 

Editör: Ferit Aslan