İrfan Gözen

Tarihinde ilk kez şampiyon olarak 1. Lige çıkan Amedspor, tesislerini komple yenileyerek modern bir tesise kavuştu. Tesislerin kapısı ilk defa CEGA Medya’ya açıldı.

Amedspor Şehmus Özer Tesislerinde, 3 aydır süren yenileme çalışmaları tamamlandı. Tesiste birçok yenilik yapılırken, sağlık alanında ise adeta bir devrim yaratıldı. Yenileme işlemlerine Haziran ayında başlanan Amedspor Şehmus Özer Tesislerinde, futbolcuların ve teknik heyetin taşınma işlemleri gerçekleşti. Fitness salonundan futbolcuların odalarına, sağlık ekipmanlarından toplantı salonlarına kadar birçok yeniliğin getirildiği tesislerin kapıları ilk kez CEGA Medya için açıldı.

1-168“YENİ BİR SAHA DAHA YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Tesisler hakkında bilgi veren Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Ülmez, Haziran ayında başladıkları onarım ve yenileme işlemlerinin bittiğini ufak tefek tadilat işlerinin kaldığını belirterek, bir sonraki çalışmanın antrenman sahasının zeminini yenilemek ve sahanın arkasındaki alana bir saha daha yapmak olduğunu söyledi.

A M E D S P O R14“ERSUN YANAL’IN İÇ MİMAR OLAN EŞİ YARDIM ETTİ”

Ülmez; “Sezonun bitmesiyle hummalı bir çalışma işine girdik. Diğer kulüpleri ziyaret ettik neler yapabiliriz diye düşündük. Kafamızda olanları istişare ettik. Ersun hocanın isteklerini dinledik. Ersun hocanın eşi de iç mimar olduğu için bu konuda bize yardımcı oldu. Çizimler yaptı bizlere sundu. Yeniden bir fitness salonu inşaa ettik. Burada binanın değişik yerlerinde Ersun hocanın Ankara’dan getirdiği ressamlara çizimler yaptırdık” dedi.

2“İDARİ BÖLÜMLERİ TESİSTEN TAŞIYORUZ”

Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Ülmez, futbolcu odalarını baştan aşağı yenilediklerini, tesislerin 1 katının tamamen teknik heyet ve futbolculara tahsis ettiklerini ifade ederek, “Bu katta açık ofisler yapıp teknik heyetin burada rahat çalışma imkanı yakalamalarını sağladık. İdari binamızı buradan artık taşıyoruz. Yönetim kurulumuz artık karşı binada spor salonunda yaptığımız alanda yer alacak” diye konuştu.

5Tesis binasında sadece Muhasebe, Sosyal Medya, Kulüp Müdürü ve Futbol Şube Sorumlusunun odaları olacağını söyleyen Ülmez, “Tesislerin soyunma odalarında da değişikliğe gittik. Daha büyük bir alan yaratarak futbolcuların sahaya daha yakın olabileceği, kapısının sahaya açıldığı bir alan yarattık. Kafamızdaki çoğu şeyi tasarlayarak bitirdik. Burada herkesin çok büyük emekleri oldu” dedi.

Diyarbakır’da yer kalmadı, bakanlık 3 aydır tapuyu vermiyor Diyarbakır’da yer kalmadı, bakanlık 3 aydır tapuyu vermiyor

“ESNAF, SÖZ KONUSU AMEDSPOR OLUNCA KOŞULSUZ DESTEK VERDİ”

Tesisler için ne malzeme gerekiyorsa çaldıkları kapılardan geri çevrilmediklerini ve herkesin yardımcı olduğunu söyleyen Ahmet Ülmez, “Söz konusu Amedspor olunca herkes koşulsuz yardımcı oldu. Bir sonraki çalışmamız da antrenman sahasının zeminini yenilemek olacak. Sahamızın arkasında Kayapınar Belediyesine ait bir de boş bir alan var. Oraya da saha yapmak için girişimlerimiz oldu. Oraya da bir saha yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

6“KADIN TAKIMININ TESİSLERİ DE BİTTİ”

Bu sene kadın futbol takımına da yeniden bir tesis kazandırdıklarını aktaran Ülmez; “Kadın takımımızın yıllardır süregelen bir tesis sorunu vardı, onu da bu sene çözdük. Kapalı spor salonunda devam eden çalışmalar 1-2 gün içinde bitecek ve kadın futbol takımımız buraya taşınacak. Burada da sporcularımızın rahat edeceği her şeyi düşündük, 5 yıldızlı otel konforunda bir tesis yapılanmasına girdik. Yaklaşık 30 kişilik takımımız burada kalacak” diye konuştu.

6-1“ALT YAPI İÇİN KONTENJAN DA AÇTIK”

Altyapı için de çalışmalarının olduğunu kaydeden Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Ülmez, “Altyapıya da önem veriyoruz. Bir çalışma başlattık. Dışardan gelen sporcularımız için bir barınma sorunumuz vardı 8 kişilik bir konaklama alanı yarattık. Tesislerde kalacaklar burada yemek yiyecekler. Gelen talepler doğrultusunda bu sayıyı 10’a çıkaracağız. İl dışından gelen altyapı sporcularımız da daha iyi şartlarda burada kalacak” dedi.

4“FENER, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’TA NE VARSA BİZDE DE VAR”

Amedspor Kulüp Doktoru Hakan Tekin ise, kulübe çok iyi ekipmanlar alındığını, bazı ekipmanların çoğunun Süper Lig kulübünde bile olmadığı kaydederek, “Ersun hocanın herhangi bir futbolcuyu tedavi için başka bir yere göndermek zorunda kalmayalım diye bir isteği vardı. Biz de çalışmalarımızı buna göre yaptık, diğer kulüplerde ne gibi çalışmalar yapılıyor bunları gittik yerinde gözlemledik. Şu anda elimizdeki cihazların çoğu süper lig kulüplerinde yok. Bazı cihazlarımız ise sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kulüplerinde var”

7Amedspor Kulüp doktoru Hakan Tekin, şu anda ellerinde Portatif tens 3 (3 adet), Eswt, Yüksek yoğunluklu lazer, Tekar, Vakkum+ultrason(kombine), Cryopeak (gameready), Hypervolt, Aırrelax jops, Infraruj cihazı gibi cihazlar mevcut olduğunu belirterek, “Ayrıca Süper indikatör sistem (SİS) ve Kar Buz Makinası cihazlarımız da gelecek. Bunun dışında Ersun hocanın ekibinde yer alan performans ölçüm ve sakatlık önleyici cihazlar var.  Bu cihazların bazıları tedavi süresini ciddi kısaltıyor. 2 hafta tedavi süresi olan bazı sakatlıkları 2-3 güne indiriyoruz. Hem daha doğal ve doping içermiyor hem de ilaç ve enjeksiyon gerektirmeyen bir tedavi olanağı sağlıyor. Sağlık alanında çok iyi bir konuma geldik” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan