Stuttgart Arena'da oynanan mücadeleyi  22. dakikada Musiala’nın, 67. dakikada ise kaptan İlkay Gündoğan golleriyle Almanya 2-0 kazandı.

Amedspor taraftarı olan ve Karacadağ'ın köyünden Almanya'ya göç eden aileye mensup forvet Undav , Macaristan maçının 82. dakikasında oyuna dahil olup, ilk kez resmi maçta Alman Milli Takımının oynamış oldu.

Amedspor taraftarı olan Deniz Undav, sosyal medya paylaşımıyla Diyarbakır temsilci Amedspor'un şampiyonluğunu kutlamıştı.

Undav3.

ZEVRA KÖYÜNDEN GİTMİŞLER

Deniz Undav'ın dedesi 1980 askeri darbesinin ardından yapılan baskılar sonucu bir dönem çok sayıda Ezidi'nin yaşadığı Diyarbakır-Viranşehir arasında yer alan Karacadağ eteğindeki  Zevra (Işıklı) Köyü’nden Almanya'ya göç etmiş.

Dedesi ve babası inşaat ve restorant işlerinde çalıştıktan sonra işveren konumuna gelen Undav, 19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi ve futbola TSV Achim'de başladı. 5 çocuklu aileye mensup Undav, Kürtçe, İngilizce ve Almanca biliyor.

Undav, bu yıl forma giydiği Stutgart Kulübünde gösterdiği yüksek perfomans sayesinde Alman Milli Takımı kadrosuna girmeyi başardı.

Diyarbakır’da yağış, zor anlar yaşattı Diyarbakır’da yağış, zor anlar yaşattı

Editör: Özgür Ayaydın