Sezona Süper Lig hedefi ile başlayan Amedspor'da, bir yandan transfer çalışması devam ederken, gözler bir yandan zemini oynanan bir maçtan sonra yeniden bakıma alınan Diyarbakır Stadyumuna çevrildi. 

D S C 2871 Minİlk maçını deplasmanda yapan Amedspor, devre arasında bakıma alınan ve 1. Lige göre yeniden düzenlenen Diyarbakır Stadyumunda İstanbulspor ile karşılaşmıştı. İlk maçta saha zemininden kaynaklı sorunlar yaşanınca Amedspor, Kocaelispor maçını Şanlıurfa'da oynamak zorunda kalmıştı. 

Istanbulspor Amedspor.jpg

Diyarbakır Stadyumunun zemini, devre arasındaki tadilattan sonra oynanan bir maç ile yeniden bozulurken, Amedspor'un Stadyum zemini nedeniyle 7 milyon zarara uğradığı belirtildi. 

808108 Image1Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde bulunan stadyum zemini nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradıklarını söyledi. Durmaz, stadyumun zemini nedeniyle bir maçlarını dışarıda oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, şunları söyledi:

D S C 3003"Diyarbakır'daki 34 bin seyirci kapasiteli stadyum, devre arasında bakıma alınmıştı ve zemini yenilenmişti. Ancak, evimizde oynadığımız ilk maçta gördük ki, stadyumun zemini patates tarlasına döndü. O maçta hem bizim hem rakip takımından oyuncuların sakatlanmaması büyük bir şanstı. Stadyumun zemini yeniden bakıma alındı. Bizim hem taraftarlarımızdan yoksun kalmamız hem bir maçımızı daşırada oynamamızın Amedspor'a maliyeti yaklaşık 7 milyonluk bir zarar oldu."

4 futbolcu, Amedspor ile profesyonelliğe ilk adımı attı 4 futbolcu, Amedspor ile profesyonelliğe ilk adımı attı

Photo 2024 08 21 10 13 25 2.JpgAmedspor Başkanvekili Baran Durmaz, şu anda yeniden bakıma alınan stadyumun zemini için yetkilileri uyararak, "Biz Boluspor maçını evimizde oynayacağız. Ona göre tedbirlerini alsınlar. Süper Ligi hedefleyen bir camia olarak Diyarbakır stadyumuna bu zemini yakıştıramadık. Sadece bir maç için değil, yetkililerin ve sormluların artık bu işi ciddiye alıp stadyumun zeminini düzenli bakımlar ile futbol oynamaya müsait bir hale getirmesini istiyoruz. Bu işin takipçisiyiz"diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan