Milyonlarca taraftarı olan ve bu yıl Süper Ligi hedefleyen Amedspor’un, alt yapısından son 10 yılda sadece 3 futbolcunun çıkıp profesyonel olduğunu biliyor muydunuz?

Her transfer sezonunda yüzlerce milyon harcayan Amedspor’un, alt yapısından bütün çabalara rağmen tesis ve imkansızlık nedeniyle futbolcu yetiştiremiyor. Kulübün Amedspor adını aldığı 2014 yılından bu yana alt yapısından yetişip profesyonel olarak diğer takımlarda oynayan sadece 3 futbolcu bulunuyor. 

Genc Muhlis Agabeyinin Izinde Ilerliyor H27457 2Cae7.JpegAMEDSPOR’DAKİ AĞABEYLERİ DESTEK OLDU

Amedspor’un alt yapısında yetişen Muhlis İstemi ve Seymen Yağmur, Amedspor A takımında oynayan ağabeyleri Sıddık İstemi ve Yusuf Yağmur’un destekleri ile profesyonel oldu. Yine Amedspor alt yapısında yetişen kaleci Aziz Demircan da, son 10 yılda takımın alt yapısından çıkan 3’üncü futbolcu oldu. 

Amedspor geriden geldi, 3 puanı 2 gol ile aldı Amedspor geriden geldi, 3 puanı 2 gol ile aldı

Images-47

Amedspor’un alt yapısından zor şartlara rağmen yetişen kaleci Aziz Demircan şu anda Sincan Belediyesi Ankaraspor’da oynarken, Seymen Yağmur Diyarbekirspor’da, Muhlis İstemi ise, Ispartaspor’da futbol yaşamını sürdürüyor. 

Kaleci Dosyasi Abdulaziz Demircan 2015 2016 Sezonu 1626569570 S

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, alt yapı konusundaki en büyük sorunun tesis olduğunu belirterek, “Maalesef daha yeni A takımının kaldığı tesisi yeniledik. Kadın takımı da tesis konusunda sorun yaşıyor. Takımın son iki sezondur büyük hedeflerinden dolayı alt yapıya fazla bütçe ayıramadık. Önümüzdeki sezonda tesis konusunu çözerek, alt yapı konusunda önemli bir bütçe ayırmak istiyoruz” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 27 At 190659 2Tesis konusunda yerel yönetimler ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sorunu çözmek istediklerini söyleyen Amedspor YİK Başkanı Burç Baysal, büyük camia olan Amedspor’da son 10 yılda alt yapıdan sadece 3 futbolcunun çıkmış olmasının kendilerini de rahatsız ettiğini sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan