Ferit Aslan

Türkiye’de, futbol ve bilimi yan yana getirip ilklere imza atan Amedspor hocası Ersun Yanal kurduğu vakıf ile de bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Amedspor’u bu sezon çalıştıracak olan ünlü teknik direktör Ersun Yanal’ın Türkiye’de, “Coğrafya kader değildir” sloganı ile vakıf kuran ilk spor adamı olduğunu biliyor muydunuz? 

307378Amedspor hocasının kurduğu ve gençlere spor, sanat, bilim, teknoloji ve eğitim alanlarında gelişim desteği vererek, fırsat eşitliği sağlayan Ersun Yanal Vakfı’nın amacı şöyle ifade ediliyor:

“FARKLILIKLARIN ZENİNLİK OLDUĞUNU İNANIR”

“Ersun Yanal Vakfı, gençler arasındaki farklı yeteneklere ve geçmişlere saygı gösterir, eşit fırsatlar sunmayı taahhüt eder. Cinsiyet, etnik köken veya fiziksel yetenek farklılıklarını kucaklayarak gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefler. Farklılıkların zenginlik olduğuna inanır, gençlerin kendilerini özgürce ifade edebilmelerini teşvik eder ve destekler. Her bir gencin benzersiz yetenekleri ve özellikleri üzerine odaklanarak, onları destekleyip güçlendirmek amacıyla çalışır.”

Goal%20 H I C%20 %20 Linked In%20(76)İLK KADIN ANTRENÖR, PSİKOLOG, DİYETİSYEN ÇALIŞTIRDI”

Amedspor’un hocası Yanal, Türkiye’de, ilk kadın yardımcı antrenör, ilk kadın psikolog ve ilk kadın diyetisyen ile çalışan teknik direktör oldu. Kurduğu izleme geliştirme sistemiyle Arda Turan’dan Caner Erkin’e, Selçuk İnan’dan Altay Bayındır’a kadar onlarca yıldız futbolcu keşfetti.

Ersun Yanal Vakfı, eğitimine devam eden ve amatör/profesyonel olarak sporla ilgilenen gençlerin spor ve eğitim alanında desteklenmesi için her yıl düzenli olarak burs veriyor.

Amedspor’un Antalya’ya gitmesi en çok onları sevindirdi Amedspor’un Antalya’ya gitmesi en çok onları sevindirdi

Editör: Ferit Aslan