Ferit Aslan

Amedspor’un, bu sezon mücadele edeceği 1. Ligde ilk yabancı transferi olan Adama Traore’ye Diyarbakır’da, “Reşo” lakabı verildi. Reşo kimdir, detaylar haberimizde…

Diyarbakır’da kaza: 3 kişi yaralandı 5 boğa telef oldu Diyarbakır’da kaza: 3 kişi yaralandı 5 boğa telef oldu

G Q2 P L9 Q Ws A A F Z ZsSüper Lig hedefi ile önce ünlü teknik adam Ersun Yanal’ı renklerine bağlayan Amedspor, ilk yabancı transferine dün Diyarbakır’da imzayı attırdı. Amedspor’un gerçekleştirdiği ilk yabancı transfer olan ve 3 gündür bulunduğu Diyarbakır’da çok sevilen Traore’ye, “Reşo” lakabı takıldı. 

G Q2 Rv O Y W M A A7 N K Q-1Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezen Traore, kenti sevdiğini belirtirken, kendisine takılan Reşo (Siyah) lakabının da çok hoşuna gittiğini söyledi. CEGA Medya olarak sizler için biraz Reşo lakaplı Traore’yi araştırdık, buyurun detaylar.

Amedspor’un, İngiltere Championship kulüplerinden Hull City’den aldığı 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traoré’yi evli ve 3 çocuk babası. Çocukları Fransa’da eğitim gören Traore, Hatayspor’da 2 yıl oynadı. 

G Q3 W N Ow X E A Euhk OAMEDSPOR’UN REŞO’SU, ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNADI

Kariyerinde en fazla maça Hatay’da çıkan Traore, 52 maçta 1 gol attı, 9 golün pasını attı. 30 kez Mali Milli takımında oynayan Traore, Monaco’da oynarken, Şampiyonalar ligi maçlarında İspanyol devi Atletico Madrid ve Almanya’nın bu yılki şampiyonu Bayern Leverkusen’e karşı oynadı.

G Q2 Rv O V W0 A A Cy MAMEDSPOR’LU TRAORE 9 YIL ÖNCE 14 MİLYON EURO’YA TRANSFER OLMUŞ

Amedspor’un dün renklerine bağladığı Adama Traore, uzun yıllar formasını giydiği Fransa’nın önemli takımlarından Monaco’ya 2015 yılında 14 milyon Euro’ya transfer olmuştu. 

P H O T O 2024 06 25 00 07 59AĞABEYİ, REAL SOCİEDAD’TA OYNUYOR

Amedspor’un Malili futbolcusu Adama Traore’nin ağabeyi Hamari Traore’nin de futbolcu olduğu ve Real Sociedad’ta oynadığı öğrenildi. 

Editör: Ferit Aslan