Diyarbakır’da Amatör Liglere yine aynı firma sponsor oldu Diyarbakır’da Amatör Liglere yine aynı firma sponsor oldu

Amedspor’un bu yıl rakibi olan Diyarbakır’ın komşu takımı Şanlıurfaspor için şok Tuzlaspor, ligden düşürülmesi için federasyona başvurdu. 

TFF Trendyol 1.Lig'den averajla küme düşen Tuzlaspor, futbol dünyasını sarsan bir iddia ile Futbol Federasyonuna başvurdu. 

423602Tuzlaspor, Şanlıurfaspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu'nun istediği Ulusal Kulüp Lisans belgesini almak için evrakta sahtecilik yaptığına dikkat çekerek, Şanlıuraspor’un ligden düşürülmesini talep etti. Tuzlaspor’un açıklaması şöyle:

“FUTBOLCULARIN YERİNE İMZA ATARAK SUÇ İŞLEDİĞİ…”

"Astor Enerji Şanlıurfaspor kulübünün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen Ulusal Kulüp Lisans belgesini almak için istenen kriterleri yerine getirmek için evrakta sahtecilik yaparak  Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait jeneratörü kulübün malıymış gibi gösterdiği, SGK ve diğer ilgili kurumlara sahte belge ibraz ettiği, futbolcuların yerine imza atarak suç işlediği ve Türkiye Futbol Federasyonu' nun kulüplere uygulanan mali kriterlerle ilgili talimatının 48.maddesine aykırı hareket ettiği tarafımızca tespit edilmiştir.”

Ligin En Degerli Kadrosuna Sahip Takim Urfaspor 8788Bu sezon Amedspor’un rakibi olacak olan Şanlıurfaspor’un kaderini etkileyecek olan başvuruda Tuzlaspor, Şanlıurfaspor'la puanı eşit olduğu halde gol averajıyla ligden düştüğünü hatırlattı. 

“BAŞKAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ, HAKANİYETLİ KARAR BEKLİYORUZ”

Kulübün yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekli belgelerle beraber girişimlerde bulunulduğu belirtilen Tuzlaspor açıklamasında, “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi ile konuyla ilgili görüşme gerçekleştirmiştir. Federasyonun ilgili kurullarının sunmuş olduğumuz belgeler ve deliller ışığında hakkaniyetli bir karar verileceğine olan inancımız tamdır” denildi. 

Editör: Ferit Aslan