Amedsporlu Deniz Undav, durdurulamıyor Amedsporlu Deniz Undav, durdurulamıyor

Diyarbakır'da her geçen gün artan petrol arama faaliyetlerinin olumlu sonuçlanması dolayısıyla çalışmalar yerini petrol çıkarma işlemine bırakıyor.

Amerikan Transatlantic Petroleum Ltd. Şirketinin Türkiye kolu olan Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim AŞ  10 milyon lira değerindeki proje kapsamında Yeniev – 12 ve Yeniev –13 Lokasyonlarında yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde, açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol üretecek.

Söz konusu noktalarda daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde günlük yaklaşık 80 ton ham petrol üretimi yapılması ve depolanması öngörülüyor. 

Depolama ise her biri 500 m3/yıl depolama kapasitesine sahip 10 tank ile yapılacak. Böylece yıllık depolama kapasitesi 5 bin m3 olacak. Depolama hatlarına, çıkartılan ham petrolün taşınması kapalı hatlar ile gerçekleştirilecek.

GAZDAN DA ELEKTRİK

Planlanan faaliyet kapsamında yapılacak çalışmalar neticesinde; ortaya gaz çıkışı oluşması bekleniyor. Oluşturulacak düzenek ile bu gazların gaz yakma jeneratörlerinde yakılarak elektrik ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Ayrıca fazla miktarda oluşacak gaz ise flare’ye gönderilerek yakma işlemine tabi tutulacak.

Editör: Özgür Ayaydın