Alman Dağlarında Antik Roma dönemine ait 3.000 sikke keşfedildi.

Almanya'da yapılan bir keşif, tarih meraklılarını heyecanlandıracak cinsten! Bir metal dedektörü kullanıcısı tarafından yapılan şanslı buluşta, Roma İmparatorluğu sınırlarının çok uzağında, yaklaşık 3.000 antik Roma sikkesi gün yüzüne çıkarıldı. Bu eşsiz hazine, arkeologları ve tarihçileri şaşırtarak, bölgedeki Roma varlığına dair yeni sorular ortaya attı.

ROMA'NIN RESMİ PARA BİRİMİ

Arkeologlar, keşfedilen sikkelerin Roma İmparatorluğu'nun resmi para birimi olan ''Antoniniani'' olduğunu ifade ederek, ''Ancak dikkat çekici olan, bu sikkelerin çoğunun imparatorluğun sınırlarının çok ötesinde, Almanya'nın derinliklerinde, herhangi bir bilinen Germen yerleşiminden uzak bir bölgede bulunması'' dedi.

GİZEMLİ HAZİNENİN HİKAYESİ

Bu kadar büyük bir hazinenin buraya nasıl ulaştığının merak konusu olduğunu kaydeden arkeologlar, şöyle dedi>:

''Bir teoriye göre, Galya İmparatorluğu (günümüz Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya'nın bazı kısımları) bu sikkeleri, Alman kabilelerini kendilerine düşman olmaktan vazgeçirmek için rüşvet olarak kullanmış olabilir. Ancak bu sikkelerin neden özellikle bu bölgede, bilinen hiçbir yerleşimin olmadığı bir yerde saklandığı sorusu hala cevap bekliyor.''

Çin'de 5 bin yıllık yeşim ''ejderhası'' bulundu Çin'de 5 bin yıllık yeşim ''ejderhası'' bulundu

Sikkelerin üzerindeki imgeler ve yazılar, Roma İmparatorluğu'nun siyasi ve kültürel hayatı hakkında önemli bilgiler sunduğunu söyleyen arkeologlar, sikkelerin daha detaylı incelenmesine başlandığını bildirdi.
KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR