Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında, arkeologlar tarafından 7.000 yıl öncesine ait sekiz antik taş çemberi ortaya çıkarıldı.

Harrat 'Uwayrid bölgesindeki lav alanında yapılan hava araştırmaları sırasında tespit edilen bu çemberler, Al Ula şehri yakınlarında yer alıyor.

Arkeologlar, keşfedilen taş çemberlerin çapının 4 ila 8 metre arasında değiştiğini ve her birinin merkezinde dikili bir taş bulunduğunu söyledi.

Kazılar sırasında bazalttan yapılmış birçok taş aletin yanı sıra koyun, keçi ve inek kemiklerinin kalıntılarını da bulduklarını kaydeden arkeologlar, ayrıca, Kızıldeniz'den gelen deniz kabuklarının da bulunduğunu ve bunun da dönemin insanlarının ticaret ve değişim ağları kurduğunu gösterdiğini söyledi.

Whitman College ve San Diego Eyalet Üniversitesi'nden  antropoloji profesörü Gary Rollefson, bu taş çemberleri inşa eden insanların, yaklaşık 500 yıl önce Ürdün ve Suriye'de yaşayan insanların soyundan geldiğini düşündüğünü ifade etti.

Rollefson, taş çemberlerin mimarisinin Ürdün'deki yapılara benzediğini ve bu yapıların koyun, keçi ve sığır güden insanlar tarafından inşa edildiğini belirterek, ''Bu keşif, Suudi Arabistan'ın tarihi ve arkeolojik mirası hakkında önemli bilgiler sunuyor ve erken dönem insanlarının yaşam tarzlarını anlamamıza yardımcı oluyor'' dedi.

''Bıyıklı'' mezar höyükleri keşfedildi ''Bıyıklı'' mezar höyükleri keşfedildi

Livesience
 

Editör: EYYUP KAÇAR