Amerika Birleşik Devletleri merkezli Avon Products, talk pudrası ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla açılan davalar nedeniyle iflas koruması başvurusunda bulundu. İflas Kanunu’nun 11. Bölümü kapsamında yapılan bu başvuru ile şirket, borçlarını ve dava yükümlülüklerini yönetmeyi hedefliyor.

Amedspor maçına Yeşil’in maskeleri ile gitmişlerdi Amedspor maçına Yeşil’in maskeleri ile gitmişlerdi

YÜZLERCE DAVA İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Son yıllarda Avon’a karşı, talk pudrası ürünlerinin asbestle kirlenmiş olduğu ve kanser vakalarına yol açtığı suçlamalarıyla yaklaşık 200 dava açıldı. Bu davalar, şirketin iflas başvurusunda bulunmasına yol açtı. Avon’un başkanı John Dobell, iflas sürecinin varlıkların değerini en üst düzeye çıkaracağını belirtti.

CEO’DAN GELECEK VURGUSU

Avon CEO’su Christoph Neierinck, iflas sürecine rağmen uluslararası pazarlardaki büyümeye odaklanacaklarını ve doğrudan satış modelini modernize edeceklerini vurguladı. Şirket, Kuzey Amerika operasyonlarını 2016 yılında durdurmuş olmasına rağmen, dünya genelinde faaliyetlerini sürdürüyor.

BÜYÜK TAZMİNATLAR ÖDENDİ

Geçtiğimiz yıl, Avon aleyhine açılan davalar sonucunda şirket, iki kişiye toplamda 74,4 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Avon, bu süreçte talk ürünlerinin güvenli olduğunu savunsa da büyük tazminatlar, iflas başvurusuna neden olan faktörler arasında yer aldı.

Editör: Ayşegül Yaşar