Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan Ayoub El Kaabi'nin futbol kariyeri ve son performansı merak konusu. Ayoub El Kaabi, Fenerbahçe'nin radarında olan güçlü fiziği ve etkili sol ayağıyla bilinen bir santrafor. Olympiakos forması altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Faslı futbolcu Ayoub El Kaabi'nin, kariyeri boyunca hangi takımlarda oynadı ve ne gibi başarılar elde ettiği arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Ayoub El Kaabi kimdir ve hangi takımlarda oynadı? Futbol kariyerinde hangi başarıları elde etti? İşte, Faslı futbolcunun detayları

Tunceli’de düzenlenen süper enduro yarışması nefes kesti Tunceli’de düzenlenen süper enduro yarışması nefes kesti

AYOUB EL KAABİ KİMDİR?

Olympiakos’un 9 numaralı golcüsü Ayoub El Kaabi 25 Haziran 193 yılında Casablanca’da doğdu.

Santrafor olarak görev yapan oyuncu sağ kanat ve sol kanatta forma giyebiliyor. Kariyerinde 2 gol krallığı bulunan Faslı oyuncu, UEFA Konferans Ligi, Afrika Uluslar Şampiyonası, Fas Kupası kazandı.

Fenerbahçe iddialarının ardından oyuncunun kariyeri ve başarıları merak ediyor. Kariyerine 2017 yılında Casablanca takımında başlayan Faslı oyuncu, RS Barkane, HB CFFC, Wydad AC, Al*Sadd SC ve Olympiakos takımlarında forma giydi.

2022/2023 sezonunda Hatayspor forması giyen oyuncu oynadığı 55 karşılaşmada 26 gol ve 4 asistlik katkı verdi.

Fas milli takımıyla ilk maçına 13 Ocak 2018 yılında çıkan Ayoub El Kaabi 46 karşılaşmada 25 gol attı.

Özellikle bu sezon Olmypiakos’un Konferans Ligi zaferinde önemli pay sahibi olan Ayoub El Kaabi 9 karşılaşmada 11 gol ve 1 asist yaptı.

2017-2018 sezonundan bu yana Ulusal liglerde 180 karşılaşmada forma giyen oyuncu toplamda 88 gol ve 16 gol attı.

Editör: Ayşegül Yaşar