Müdürlüğün 4 ayrı kurumunda 9 ay içinde binlerce kursiyere hizmet verilirken, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önlemek, sosyal ve kültürel alanlara katılımlarını sağlamak temel hedef oldu.

Baglar Belediyesi-1

Müdürlük, kadına yönelik şiddete karşı sahada çalışmalar yaparken, eğitim ve seminer çalışmalarıyla da kadınlara ulaştı. “Sözümüz bitmedi şiddeti birlikte durduracağız” sloganıyla belediyelerin başlattığı çalışmada aktif yer alan Müdürlük, daha çok kadına ulaşmayı hedefliyor.

Baglar Etkinlikler

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, cinsiyet eşitlikçi belediyecilik anlayışı ile kadınlara ulaşmak, çocuklar için güvenli ve eğitim alabilecekleri alanlar yaratmak için çalışmalarına başladı. Nisan ayı itibariyle sahaya çıkan Müdürlük personelleri, çalışmalarını da bu saha araştırmaları temel alarak ilerletti. 9 ay boyunca 4 kurumuyla öz gücüne dayanarak çalışmalarını sürdüren Müdürlük, Bağ Evi, Kardelen Kadın Merkezi, Narin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi ve Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu kurumlarıyla yoğun bir tempoda çalışıyor.

Bağ Evi’nde 9 ayda bin 300 kadın, çocuk ve genç kurslara katıldı

Kadın, çocuk, genç odaklı çalışmalar yürüten Bağ Evi’nde ihtiyaçları belirlemek ve karar mekanizmalarında yer almalarını sağlamak için saha çalışmaları gerçekleştirdi. Saha çalışmalarından ortaya çıkan sonuçlar ve talepler üzerine kurslar ve atölyeler açıldı.

Kadınlar, çocuklar ve gençler için gitar, piyano, bağlama, erbane, resim ve halk oyunları kursları açıldı. Merkezde çocuk oyun odaları da bulunuyor. Bağ Evi’nde konservatuara hazırlık eğitimi alan 31 genç de üniversitelerin konservatuvar bölümlerine yerleşti. Kadınlar için tasarım atölyesi, okuma yazma kursu ve spor atölyeleri de mevcut.

Bunların dışında kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kadınlara psikolojik ve hukuki olarak destek veriliyor.

Merkez, 9 aylık süreçte bin 300 kursiyere hizmet verdi. Başvurular ise alınmaya devam ediyor.

Kardelen Kadın Merkezi kadınlarla birlikte çalışmalarını yürütüyor

Kardelen Kadın Merkezi çalışanları da göreve başladıktan sonra ilk olarak saha çalışması yaptı. 400 ev ziyaret eden merkezin çalışanları, ihtiyaç ve taleplere göre kurslar başlattı. Okuma yazma kursu, aşçılık kursları verilirken, kurslardan mezun olan kadınların ardından yeni sınıflarla çalışmalar devam ediyor.

Kadınlar için ayrıca psikolojik ve hukuki destek de sunuluyor. Merkez çalışmalarını kadınlarla birlikte yürütürken, bu kapsamda Belediye Eş Başkanı Leyla Ayaz’ın katılımıyla Mevlana Halit, Bağcılar ve Körhat mahallelerinde kadın buluşmaları gerçekleştirdi. Buluşmalarda dile getirilen taleplere yanıt veren kurum, kadınlar için sosyal, ekonomik, psikolojik, hukuki destekler sağladı.

Kadınlar için ayrıca başta şiddete karşı mücadele etmek amacıyla çeşitli alanlarda eğitimler ve seminerler düzenlendi.

Çocuklar için ise oyun atölyelerinde yaş ve gelişimlerine uygun çalışmalar yapılıyor.

Narin Çocuk Merkezi’nde bin 800 çocuk ve kadına ulaşıldı

Körhat Mahallesi’nde bulunan Narin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi’nde de kadınlar ve çocuklar için önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. 4-14 yaş aralığındaki çocuklarla çalışma yürütülen merkezde, aileler için de çalışmalar yapılıyor. Çocuklar istedikleri atölyelere katılırken, aileler için de çocukların gelişimi noktasında eğitim ve seminerler düzenleniyor.

Resim, drama, İngilizce, Kürtçe, okula destek dersleri, bilgisayar ve müzik kurslarının yanı sıra çocuk oyun atölyeleri de mevcut.

Bunların dışında çocuk şenlikleri düzenlenerek, çocuk kürsüsü kuruldu, çocuklar için özel gün ve haftalarda etkinlikler gerçekleştirildi. Merkez çalışanları çocukların aileleri ile de iletişimlerini kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez 9 aylık süreçte kadın ve çocuk olmak üzere bin 800 kursiyere hizmet verdi.

Solin Çocuk Oyun Evi,  çocuk ve kadınların mahalledeki adresi

Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu kurumu da saha çalışmaları yaparak ihtiyaç ve talepleri belirledi. Şu anda 10 atölye ile hizmet veren kurumda, yüzme, resim, müzik, oyun odası, müzik, okula destek dersleri, İngilizce ve Kürtçe dil kursları bulunuyor. Kurumda kütüphane hizmeti de sunuluyor. Kurumda, çocukları bugünün öznesi olarak gören bir bakış açısıyla çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Kadınlar için yüzme kursunun yanı sıra, eğitimler ve seminerler veriliyor,  psikolojik ve hukuki destek de sunuluyor. Merkezde 9 ay boyunca kadın ve çocuk olmak üzere bin 400 yurttaşa hizmet verildi.

Kaynak: Bülten