Diyarbakır’ın önemli organizasyonlarında biri olan Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, bu hafta sonu başlıyor. Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılmayacağı öğrenildi.

Bu yıl üçüncüsü yapılacak Sur Kültür Yolu Festivali’nin ismi bu yıl değiştirildi. Diyarbakır Kültür Yolu Festivali olarak düzenlenecek organizasyon kapsamında, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik Diyarbakırlılarla buluşturulacak.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 12.08.59

Murat Boz, Ferhat Göçer, Ebru Yaşar, Fatma Turgut, Merve Özbey, Emir Can İğrek, Gökhan Türkmen, Dedublüman ve Alişan gibi sanatçıların katılacağı Festival, 12 Ekim Cumartesi günü başlayacak ve 20 Ekim’e kadar devam edecek.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 12.11.51

Diyarbakır Eş Başkanı Hatun, çalışma alanlarında Diyarbakır Eş Başkanı Hatun, çalışma alanlarında

Geçen yıl düzenlenen etkinliğe son anda katılmayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu yılki organizasyona da katılmayacağı öğrenildi. Bakanın Festivale katılmaması ile ilgili şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Festival hakkında detaylı bilgi almak ve etkinlik takvimine ulaşmak isteyenler, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin resmî web sitesini ziyaret edebilirler.

Editör: HABER MERKEZİ