TBMM Başkanvekili Sırrı Süreya Önder, uçak fobisi nedeniyle çözüm sürecinde 100 bin kilometrenin üzerinde araç ile seyahat ederken, bugün barış için yine yollara düştü. 

5-63

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Partili Yıldız ailesi ile DEM Partili Şenyaşar ailesi arasında 2018’den beri süren husumeti sonlandırmak isteyen DEM Partili ve AK Partili heyetler, Ankara’dan Şanlıurfa’ya hareket etti. 

S F6Ff790Ede4802C3D730Faf828D54Fa638277538

ÖNDER YİNE YOLLARA DÜŞTÜ

AK Partiden TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve bazı Milletvekilleri ile DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye eş Başkanı Ahmet Türk uçak ile Şanlıurfa’ya gelirken, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreya Önder ise, uçak fobisi nedeniyle karayolu ile seyahat etmek zorunda kaldı.  

2-117DEM Partili heyet, önce AK Partili Yıldız ailesinin evine gidip eski milletvekili olan AKP MYK üyesi Halil Yıldız ile yakınları ile görüştü. DEM Partili Önder ve Türk daha sonra ise Şenyaşar ailesini ziyaret etti. AK Parti heyeti ise, DEM Partili Şenyaşar ailesini ziyaret ederek, devam eden husumetin barış ile sonuçlanması için görüşmelerde bulundu. 

Mordem solo fest başladı Mordem solo fest başladı

Raw Sirri Sureyya 39Iskencecim39 Dedigi Cezaevi Mudurunu Komisyonda Dinliyor 356362486

BARIŞ İÇİN 2 YILDA 100 BİN KİLOMETRE YOL GİTTİ

DEM Partili ve AK Partili heyetlerin aile ziyaretleri bittikten sonra yeniden uçak ile Ankara’ya dönerken, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreya Önder ise, yeniden karayolu ile Ankara’nın yoluna düştü. 2013-2015 yılları arasında gerçekleştirilen çözüm sürecinde de, uçak fobisi nedeniyle İmralı-Ankara-Kandil arasında araç ile 2 yılda 100 bin kilometreden fazla yol yapan Önder, barış için bugün yeniden yollara düşmüş oldu. 

Dünyanın çevresinin 40 bin kilometre olduğu baz alındığında, uçak fobisi çözüm sürecinde Sırrı Süreya Önder’e 2.5 kez dünyanın çevresini gezme eziyeti çektirdi.

Editör: Ferit Aslan