ÖZEL HABER - Ferit ASLAN

Merkezi Erbil olan Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi, dün 2 yıldır ertelenen Parlamonto seçimleri için sandık başına gitti. Özellikle Mesut Barzani’nin başında olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi ile Celal Talabani’nin oğlu Bafel Talabani’nin başında olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği arasında kıyasıya geçen seçimin sonuçlarının bu akşam açıklanması bekleniyor.

Barzani, Seçimde Türkmen Adaya Oy Verdi3

IKDP Lideri Mesut Barzani’nin Peşmerge komutanı olan oğlu Mensur Barzani’nin seçimde oy kullanırken, oy pusulasında mühür vurduğu kısım pusula katlanırken, kamera kayıtlarına yakalandı. AVA televizyonunun haberine göre, oğul Barzani pusuladaki IKDP yerine alt sıralarda bulunan Türkmen aday Muna Kahveci’ye oy verdi. 

Barzani, Seçimde Türkmen Adaya Oy Verdi2

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosunda Türkmenler adil azınlıklara partilerde kota veriliyor. Söz konusu Kahveci’nin IKDP’ye yakın bir siyasetçi olduğu belirtildi. 

Barzani, Seçimde Türkmen Adaya Oy Verdi4

Irak’ta, Türkmen Reform Partisi Başkan Yardımcısı ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu eski sekreteri olan Muna Kahveci’nin, 2019 yılında Türkiye’ye girişi yasarlanmıştı.

Muhabir: Ferit ASLAN