Eğitim Uzmanı İskan Aydeniz, YÖK'ün kısa süre önce istihdam dengesi dolayısıyla Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı açık öğretim programlarına “ikinci üniversite” kapsamında sadece 35 yaş üstündeki öğrencilerin kayıt yaptırabileceğinin kararlaştırdığını söyledi.

Narin olayında ifade vermişti, Diyanet 2 müfettiş gönderiyor Narin olayında ifade vermişti, Diyanet 2 müfettiş gönderiyor

YÖK'ün istihdam odaklı yeni programlarla üniversitelere ilave kontenjanlar verdiğini işaret eden Aydeniz, YÖK’ün ayrıca vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edileceğini duyurduğunu aktardı.

YÖK’ün daha önce mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjan düşürüleceğini belirten Aydeniz, ''2023 yılında 4 bin 500 olan eczacılık fakültesi kontenjanın 3 bin 680’e indirildi. Bu yıl eczacılık fakültesinin kontenjanı 820, hukukun 1180, mimarlığın 1150, psikolojinin 1000, dyetesiyenliğin ise kontenjanı 2 bin 500 azaltıldı.’’ diye konuştu.

YENİ AÇILAN BÖLÜMLER ŞÖYLE:

Aydeniz, istihdam odaklı yeni açılan bölümler arasında  Siber Güvenlik Mühendisliği, Robotik ve Otonom Sistemler Mühendsliği, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Abaza Dili ve Edebiyatı, Endüstri Yönetim Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi ile Halkla İlişkiler ve Pazarlama İletişiminin  de arasında yer aldığı çok sayıda bölümün ilk kez öğrenci alınacağını kaydetti.

4 ve 2 yıllık bölümler şöyle:

Whatsapp Image 2024 07 18 At 09.22.30 (1)

Whatsapp Image 2024 07 18 At 09.21.46

Editör: Özgür Ayaydın