Dolu dolu geçecek bu hafta ayrıca, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği 23. Filmekimi  programındaki filmler de sinemaseverlerle buluşmaya  devam ediyor.  7 yıl aradan sonra  Diyarbakır'a konuk olan Filmekimi, Diyarbakır programında 20 film yer alıyor. 13 Ekim'de sona erecek, Filmekimi'nde; "Büyük Yolculuk, Aydınlık Hayallerimiz, Hâlâ Burdayım, A Different Man, Cevher, Vermiglio, İkinci Perde, Emilia Pérez, The Apprentice - Trump'ın Hikâyesi, Aile,Köpek Davası,Gün Doğarken, Sörfçü ve  Anora" filmleri Paribu Cineverse Diyarbakır Ceylan sineması Salon 2'de izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Animasyon, Dram, Fantastik...

Dengeler


Süleyman Mert Özdemir'in yönettiği, Cihangir Ceyhan, Erol Babaoğlu ve Tanju Bilir'in başrollerini paylaştığı, "Dengeler" haftanın yeni filmlerinden.
Filmde, sokak boksörü Ferit Kamacı, doğumu sırasında ölen annesine verdiği sözü tutmak ister ve bu amaçla ringe çıkar. Yenilmesi beklenen müsabakada Ferit, mafyanın desteklediği profesyonel rakibini nakavt eder. Ferit’in mağlubiyetine bahis oynayan gayrimeşru grupların aksi sonuçla ters düşmesine bir de aynı gece Ferit’in ağabeyi Ali’nin uğradığı suikast eklenince işler iyice karışır. Ferit şimdi hem abisinin intikamını almak, hem de kendini gayrimeşru grupların radarından kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.


Cille 2069

Cille 2069, zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olan bir ekibin hikayesini seyirciye sunuyor.


Usta ile Margarita

Fantastik türün iddialı yapımlarından Usta ile Margarita'nın yönetmen koltuğunda Mikhail Lokshin oturuyor.
August Diehl, Yuliya Snigir, Evgeniy Tsyganov'in başrolünü paylaştığı, orijinal adı Master i Margarita olan filmde, kendini edebi bir skandalın ortasında bulan bir yazarın hikayesi anlatılıyor.
 

Cesur Prenses: Sihirli Ülke

Haftanın vizyona girecek  bir diğer animasyon filmi, Alexey Tsitsilin'in yönettiği, Erica Schroeder, Vanessa Johansson, Marc Thompson'un başrollerini paylaştığı filmde, kendisini kaçıranlara meydan okuyan cesur bir prensesin maceraları beyazperdeye aktarılıyor.

4Ff8E00Db595359891101567Bd460Ac7.Jpg C 310 420 X F Jpg Q X Xxyxx
 

Ayrılık A.Ş 

Romantik komedinin bu haftaki temsilcisi Ayrılık A.Ş.'nin yönetmeni Tanser Yılmaztürk.
Ayrı sınıfta okuyan bir grup tiyatro öğrencisi, birlikte bir şirket kurmaya karar verir. Ayrılık A.Ş. adını verdikleri şirket ile insanları ayırmayı planlarlar. Ancak bu sırada onlar kendilerini beklenmedik maceraların içerisinde bulur. Yönetmen koltuğunda Tanser Yılmaztürk'ın oturduğu romantik komedi türündeki "Ayrılık A.Ş." filminin oyuncu kadrosunda İdris Nebi Taşkan, Melis Tüzüngüç, Tanser Yılmaztürk, Zeynep Urhan, Mertkan Arat gibi isimler yer alıyor.

My Hero Academia: Sıra Sende

Tensai Okamura'nın yönettiği, Daiki Yamashita, Nobuhiko Okamoto, Yûki Kaji'nın rol aldığı film, büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan bir grup öğrencinin maceralarını izleyiciyle buluşturacak.
 

Kızı Kazan Aşk

 Onur Öğden'in yönettiği, Pelin Öztekin, Ferdi Sancar, Tuan Tunalı gibi oyuncuların rol aldığı Kızı Kazan Aşk'ta, kazı kazandan ikramiye çıkmasıyla hayatları değişen Özge ve Berkay'ın hikayesi anlatılıyor.

Diyarbakır'ın, sur dışındaki ilk devlet yatırımı 75 yıl üretim yaptı Diyarbakır'ın, sur dışındaki ilk devlet yatırımı 75 yıl üretim yaptı


Tembeller Ailesi

Yönetmenliğini, Tania Vincent, Ricard Cussó'nun üstlendiği,  Leslie Jones (II), Teo Vergara, Olivia Vásquez'in başrolünü paylaştığı film, büyük şehirde kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışan Laura ve eksantrik ailesinin  maceralarına davet edecek.


Baba 1.5

Haftanın vizyona giren bir diğer filmi ise Deniz Denizciler'in yönetmenliğinde sinemaseverlerle buluşuyor.

Peker Açıkalın, Rüzgar Erkoçlar, Görkem Mete Demir'ın rol aldığı filmde, oğlu olduğunu öğrenen bir mafya babasının, oğluyla tanışması sonrasında yaşananları konu ediyor.
 

Editör: Meral Özdemir