Diyarbakır başta olmak üzere 6 il gezesi için Diyarbakır’da gelen CHP Lideri özgür Özel, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle programlarını iptal ederek Ankara’ya döndü

Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyareti sırasında Ankara’da terör saldırısı bilgisini alan CHP lideri Özel daha sonra DTSO’ya geldi. Burada kendisi ile birlikte olan MYK üyeleri ve Ankara’daki üyeler ile konuşan Özel, programlarını iptal edip Ankara’ya dönme kararı aldı. 

1-193CHP Lideri Özel, Ankara’ya dönmeden önce yaptığı açıklamada, bugün belediye ziyareti sırasında canlı yayında iletilen bir notla Kahraman Kazan’daki terörist saldırıdan haberdar olduğunu söyledi. Daha sonra DSTO’ya gelerek kendilerine tahsis edilen bir toplantı salonunda MYK toplantısı yaptıklarını söyleyen Özel, şöyle konuştu:

2-120“BU SİYASİ GEZİYİ SÜRDÜRMEK OLANAKLI DEĞİL”

“Toplantıda durumu kavramaya çalıştık. O sırada İçişleri Bakanımızla da telefonda konuştum. Kendisi bana tabi onların açıklamasını beklediğimiz için o bilgi o süre içinde bizde kaldı. Ama kaybın dört kişi olduğu, 14 yaralı olduğunu ve yine ve operasyonun rehinelere herhangi bir zarar görmeden tamamlandığına ilişkin bilgileri de doğrudan paylaştı. Tabi bu şartlar altında hem hepimizin görüşü o yönde, hem ev sahiplerimiz de bundan sonra bu siyasi geziyi sürdürmek olanaklı değil. Ankara’ya dönüyoruz.” 

4-88CHP Genel Başkanı Özel, terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, ne amaçla yapılırsa yapılsın terörü lanetlediklerini de belirterek, “Bizim bütün beklentimiz, hem Türkiye’nin gündeminden terörün çıkması, hem de Diyarbakır’da da bugün çokça karşılaştığımız gibi ‘hiçbir şey istemiyorum eşit yurttaşlık istiyorum, herkes gibi eşit olmak istiyorum’ diyen ve buna isyan eden kimsenin ne Muş’ta, ne Diyarbakır’da, ne Van’da, ne de büyük şehirlerin kenar mahallelerinde kalmaması.  Her Türk’ün her Kürdün hangi etnik kökenden olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarının devlet onun için karar verdiği için değil, ‘sorunun yok senin’ diye o ‘gerçekten benim sorunlarım çözüldü ve kendimi eşit hissediyorum’ diyerek bu ülkeyi sahiplenmesini bekliyoruz” dedi. 

Özgür Özel, böyle süreçlerde konunun mutlaka tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasını talep ettiklerini de ifade ederek, “Böyle süreçlerde bunlar yaşanıyor bu topraklarda bunlar hep yaşandı. O yüzden bugünkü terör saldırısının zamanlamasına yönelik de bir dikkatle bakmak gerekiyor. Ama bizim Türkiye’nin kardeşliği de ilgili umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecektir. Bu konuda irademizi de hiç bir şey geri adım attıramayacaktır” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan