Türk dizi ve sinema sektörünün yükselen yıldızlarından biri olan Ahsen Eroğlu, yeteneği ve çalışkanlığı ile kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Bu yazımızda, başarılı oyuncu Ahsen Eroğlu'nun kariyerine, oynadığı dizilere ve filmlere yakından bakacağız.

AHSEN EROĞLU KİMDİR?

27 Ekim 1994 tarihinde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dünyaya gelen Ahsen Eroğlu, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nu bitirdi. Oyunculuk kariyerine ise Sahne 3MOTA'da aldığı eğitimin ardından başladı. Ailesinin Bulgaristan göçmeni olduğu bilinen yetenekli oyuncu, henüz kariyerinin başlarında olmasına rağmen önemli yapımlarda yer alarak dikkatleri üzerine çekti.

OYNADIĞI DİZİLER VE FİLMLER

Ahsen Eroğlu, kariyerine "Bir Modern Habil Kabil Hikayesi" dizisi ile başladı. Ardından "Muhteşem Yüzyıl Kösem", "Anne", "Kızlarım İçin" ve "İstanbullu Gelin" gibi başarılı dizilerde rol aldı. Genç oyuncunun geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan yapım ise Ay Yapım imzalı "Menajerimi Ara" dizisi oldu. Bu dizide Dicle Ertem karakterini canlandıran Eroğlu, performansı ile büyük beğeni topladı. Son olarak ise 2019 yapımı "Kuzgun" dizisinde Kumru karakterine hayat verdi.

Ahsen Eroğlu'nun oyunculuk yeteneğini sadece dizilerde değil filmlerde de sergileme fırsatı oldu. "Merve Kült" isimli Netflix filminde rol alan oyuncu, ayrıca "Sardunya" ve kısa film "Summer Brothers" gibi yapımlarda da yer aldı.

Çağla Altunkaya kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Çağla Altunkaya kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

ÖDÜLLER

Ahsen Eroğlu, kısa sürede yakaladığı başarılarla oyunculuk yeteneğinin de takdir edilmesini sağladı. "Menajerimi Ara" dizisindeki performansı ile 1. Sinemaport Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Ayrıca, 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde ise "Yıldızı Parlayanlar" kategorisinde ödüle sahip oldu.

Editör: Ayşegül Yaşar