Amedspor taraftarı olduğu belirten ve Amedspor'un şampiyonluğunu kutlayan Deniz Undav, İngiltere ekibi Brighton & Hove Albion'dan Alman ekibi Stutgart'a transfer oluyor.

Transfer ile ilgili ünlü İtalyan futbol gazetecisi Fabrizio Romano'nun verdiği bilgiye göre, Alman Milli Takım forması da giyen Deniz Undav'ı  transfer etmek isteyen Stutgart', 30 milyon Euru'luk teklifile Brighton & Hove Albion'ı ikna etmeyi başardı.

Deniz geçen sezon kiralık olarak oynadığı Stuttgart’ta 33 maçta 19 gol atıp, 10 gol katkısı yaparak, piyasa değerini 10 milyon Euro'dan 30 milyon Euro'ya yükselten Deniz'in transferinin gerçekleşmesi durumunda Stuttgart’ın en pahalı transferi olacak. 

Skysport De Deniz Undav Dfb 6548986

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Brighton teknik direktörü Fabian Hürzeler de Undav'ı kadrosunda görmek istediğini açıklamıştı.

Şanlıurfa Viranşehirli Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim de başladı. Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da verilen forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Daha sonra Belçika Kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e transferini sağladı.

Editör: Özgür Ayaydın