Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DİSKİ Müdürünün 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana “istirahat raporu” alarak işe gitmemesini soru önergesi ile Meclise gündemine taşıdı.

Tanrıkulu’nun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: 

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum döneminde Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü olarak atanan ve hala görevde bulunan Genel Müdürün 31 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana düzenli olarak “istirahat raporu” alarak görevine gitmediği medyada çıkan haberlere konu olmuştur.”

Tanrılulu’nun yanıtlanmasını istediği sorular ise şöyle:

“1-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak görev yapmakta olan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürünün aldığı istirahat raporları incelenmiş midir?

Diyarbakır'ın en işlek semti Ofis adının nereden geldiğini biliyor musunuz? Diyarbakır'ın en işlek semti Ofis adının nereden geldiğini biliyor musunuz?

2- Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürünün 6 aydır göreve başlamasını engelleyen sağlık sorunu nedir?

3-Bakanlığınıza bağlı kurum ve belediyelerde 6 aydır raporlu olduğu halde maaş alan kaç yönetici ve çalışan vardır?

4- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin konu ile ilgili Bakanlığınıza inceleme talebine ilişkin dilekçesi tarafınıza ulaşmış mıdır?

5- Konu hakkındaki dilekçe Bakanlığınıza ulaşmış ise, bahse konu dilekçeye cevap verilmiş midir? Cevap verilmemişse, konu hakkında açıklama yapılacak mıdır?

6- Konu hakkında görevini icra etmeyen Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürünün başka bir göreve ataması yapılacak mıdır?

7- Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında tasarruf sağlanması planlanırken aylardır istirahat raporu alarak görevini yerine getirmeyen Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü uygulamaya aykırı hareket etmemekte midir?

8- Yürütmeyi durdurma kararına karşı raporu nasıl devam etmektedir?”

Editör: Nazmi Kahraman