Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında müşteki olarak kabul edilen Diyarbakır Barosu, soruşturmadaki gizliliğin ihlali ve soruşturmaya yürütenlerin ihmali ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Diyarbakır merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolduğu belirtilen ancak daha sonra öldürülerek dereye gömüldüğü 19 gün sonra ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. 

Narin Guran Sorusturmasinda Itirafci Nevzat Bahtiyardan Tehdit Edildim Iddiasi 17259994391713Soruşturma devam ettiği sırada gözaltına alınan şüphelilerin kolluk ve savcılık ifadelerinin televizyon ekranlarında yer alması ve soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği tartışması yapılmış ve bu tepkilere yol açmıştı. Diyarbakır Barosu, soruşturmaya baştan beri müşteki olarak dahil olmasına rağmen, bu gizliliğin ihlali ile ilgili sürekli açıklama yapmış, ancak bilgi ve ifadelerin sızdırılmasının önüne geçilmemişti. 

Diyarbakır Barosu’nun Narin soruşturmasına müşteki sıfatı ile kabul edilmesi bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca resmi olarak kabul edilirken, Baro’nun Narin soruşturması için önemli bir adım daha attığı ortaya çıktı. 

Arıza nedeniyle yolcu uçağı Diyarbakır'a indi Arıza nedeniyle yolcu uçağı Diyarbakır'a indi

Narin-8Narin Güran soruşturmasını başından beri yakından takip eden Diyarbakır Barosu, soruşturma gizliliğin ihlali ve soruşturmayı yürüten kurum ve kişilerin delillerin toplanması dahil, ihmalleri ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. 

NARİN SORUŞTURMASINDA BARO’NUN MÜŞTEKİLİĞİ KABUL EDİLDİ

Öte yandan, Diyarbakır Barosunun Narin soruşturmasında müşteki sıfatı ile soruşturma sürecine dahil edilmesine yönelik talebi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır Borusu, şöyle dedi:

Eren Baro Narin

“NARİN’İ YAŞATAMADIK AMA NARİN İÇİN ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ” 

“Diyarbakır Barosu olarak Narin soruşturmasına daha önce yapmış olduğumuz başvuruda 'aile bireylerin şüpheli konumunda bulunması, toplumda infial yaratan yaşam hak temelli yargılama dosyasında adaletin sağlanması, maddi gerçeğin açığa çıkması, faillerin cezalandırılması, adalet sistemi içerisinde çocukların haklarının korunması için soruşturma sürecinde müşteki sıfatıyla eklenme' talebinde bulunmuştuk. Talebimiz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün itibariyle kabul edilmiştir. Dosyada şüpheli sıfatı olmayan Narin'in abisi Baran GURAN, faillerin tespiti ve cezalandırılması için hukuki destek talebiyle Baromuza daha önce talepte bulunmuş ise de kurumsal olarak müşteki taraf sıfatı ile dosyaya eklenmiş olmamız nedeniyle dosyanın takibi artık bu sıfatla sürdürülecektir. Diyarbakır Barosu olarak Narin'in faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için hukuk mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Narin'i yaşatamadık ama Narin için adaleti sağlayacağız.”

Editör: Ferit Aslan