Diyarbakır'da bir asır önce aldığı adla anılıyor Diyarbakır'da bir asır önce aldığı adla anılıyor

Diyarbakır Barosu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmekte olan davada, İstanbul Barosu Başkanı Av. İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görevlerine son verilmesine kararı verildiği anımsatıldı.

İstanbul Barosu’na yönelik bu yargı tacizi ile baroların ve savunma örgütlerine dönük müdahale ve sindirme politikalarının yürütüldüğü belirtilen  açıklamada şöyle denildi:

"İktidar tarafından bağımsız yargı araçsallaştırılmaktadır.  Barolar sadece meslek örgütü değil aynı zamanda hukuk devleti ilkesinin bir güvencesidir. Barolar, hiçbir siyasi gücün vesayeti altında olmayacak; baskı ve sindirme girişimlerine karşı asla susmayacaktır.
Diyarbakır Barosu olarak, İstanbul Barosu ile dayanışma halinde olacağımızı, Barolara yönelik her türlü hukuk dışı saldırılara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: MERAL ÖZDEMİR