Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi  Sağlık İşleri ve Zabıta Daire Başkanlıkları tarafından okul yemekhanelerine yönelik 10 gün boyunca denetim gerçekleştirdi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Gıda Denetim Ekibi ve Zabıta Dairesi Başkanlığı personelince ortaklaşa yapılan denetimlerde, 2 okulda son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram tavuk etine el konuldu. Okul yönetimleri hakkında yasal işlem yapan ekipler, sağlığa zararlı etleri de imha etti.

Emek2

Diyarbakır'ın, sur dışındaki ilk devlet yatırımı 75 yıl üretim yaptı Diyarbakır'ın, sur dışındaki ilk devlet yatırımı 75 yıl üretim yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak konuyla ilgili sosyal medya hesabından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunarak, ''Sağlık Daire başkanlığımızın rutin olarak devam ettirdiği gıda denetimleri esnasında 80 kilo tarihi geçmiş tavuk etine okul kantin ve yemekhanelerinde el konuldu. Diyarbakır il Milli Eğitim müdürlüğünü ilgili okullar hakkında soruşturma başlatmaya çağırıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı bizim için önemlidir ve ailelerin güvenlerini boşa çıkarmak kabul edilir bir şey değildir! Denetimlerimizin devam edeceğini kamuoyuna duyururuz.'' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın