Bucak, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Kadın Meclisi adına Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinatörlüğünde Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı” protokolünü imzaladı.
Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Eş Başkan Bucak’ yaptığı konuşmada, hem Kadın Meclisini kurmak hem de Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamak için bir araya geldiklerini belirtti.
2014-2015 yıllarında da Kadın Meclisi oluşturduklarını hatırlatan Eş Başkan Bucak, “Kadın Meclisi kurulması süreci bizim için önemli. Aslında bu salonda oturan tüm arkadaşların gerek seçilmiş meclis üyesi arkadaşlarımızın gerekse burada daire başkanlığı, şube müdürlüğü ve çeşitli alanlarda çalışmasını yürüten arkadaşlarımızın kadın alanında, kadın politikaları yerel yönetimlerde hangi noktada gelişir, değişir, dönüşür ve bu kentin önemli bir unsuru olur noktasında oldukça anlamlı bir deneyimi var. Bize düşen bu deneyimi daha da büyütebilmek daha da geliştirebilmek, 2015’lerde eksik bıraktırılan bu süreci tamamlamak ve bizden sonraki yönetimlere de daha güçlü bir Kadın Meclisi yapısı, daha güçlü bir daire başkanlığı ve en önemlisi yerel yönetimlerde CEMR Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nın olmazsa olmazı olan kadın erkek eşitliğini yerel yönetimlerde hayata geçirmek.” dedi.
Yerel seçimler sürecinde de bu şiarla kampanya yaptıklarını dile getiren Eş Başkan Bucak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gelinen aşamada altı ayımız dolmak üzere, tüm merkez ilçe belediyemiz ve büyükşehir olarak bu alandaki çalışmalarımızı bugün daha da anlamlı kılacak iki şeye imza atıp yolumuza devam etmek istiyoruz.”
Bucak, Kadın Meclisi kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek, meclis üyeleri, kadın yöneticiler ve çalışanların oluşturduğu bir yapının kendilerine güç katacağını vurguladı.
Eş Başkan Bucak, konuşmasında şunları dile getirdi: “En başta belediye çalışmalarımızda kadın görünürlüğü, kadın perspektifi oluşturulacaktır. Diğer yönüyle de birbirimizle olan kadın dayanışmasını, kadın mücadelesini güçlü kılacak ve ilerletecektir. Bu açıdan bunu çok önemsiyoruz. Hem kendi iç dinamiğimiz açısından hem bu iç dinamiğin bu kadın mücadelesinin kentte daha görünür olarak yansıması açısından çok önemli buluyoruz. Kadın mücadelesini, kadın çalışmalarını büyütecek, geliştirecek ve kadın erkek eşitliğini yerel yönetimlerde mümkün kılacak. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bu kentte görünür kılacak, kadın katliamlarına çıkardığımız sesi bu kentte daha gür kılacak tüm çalışmaların şimdiden önemini vurgulamak istiyorum.”