Edebiyatın başyapıtlarından, Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" romanından uyarlanan aynı adlı oyun, Diyarbakır'a konuk oluyor.

Diyarbakır'a Mobilyacılar Çarşısı tanıtıldı Diyarbakır'a Mobilyacılar Çarşısı tanıtıldı

Hem Rus hem de dünya edebiyatında önemli bir yere sahip Fyodor Mihailoviç Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza"sı, İhsan Ustaoğlu'nun rejisinde yeniden hayat buluyor.

Dostoyevski’nin dünya genelinde en çok okunan  eseri olarak bilinen "Suç ve Ceza",  tiyatro oyunu  olarak Diyarbakır'daki tiyatroseverlerle  buluşacak.
Suç ve ceza kavramının tüm yönleriyle ele alındığı 2 kişilik oyunda, Petersburg'da yaşayan yoksul bir öğrenci olan Raskolnikov'un cinayet işlemesi ve sonrasında  manevi ıstırabı, pişmanlığı ve ahlaki ikilemlerine odaklanılıyor.

3 S P O3 Sucveceza
Raskolnikov'un suçunu itiraf etmesi ve kendi vicdanıyla yüzleşmesi  süreci aktarılırken,  aynı zamanda toplumsal adalet, ahlaki değerler ve insan doğası üzerine derinlemesine düşünmeyi de sağlar.  

Diyar Sansar ve İhsan Ustaoğlu rol aldığı oyunda, dekor  tasarımı Okan Demir, ışık tasarımı Berke Uçar, kostüm tasarımı  Seylan Ceylan, müzik danışmanılığını ise Boran Bozan üstlendi.

Chaplin Sanat'ın organizasyonunda ve Sek Production'ın yapımcığında gerçekleştirilen oyun, 9 Ekim saat 20:00'de Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde tiyatroseverle buluşacak.

Editör: Meral Özdemir