Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Abdullah Biroğlu ile ilgili sosyal medyada belediyeye yönelik suçlamalar vardı.

Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı

Biroğlu'nun kalp hastası olmasına rağmen belediye yetkilileri tarafından kavurucu sıcaklarda, dışarda çalıştırıldığı ve bu sebebple kalğp krizi geçirdiği iddia edilmişti. Gelişmeler üzerine Büyükşehir Belediyesi, "Yaşamını yitiren Abdullah Biroğlu’na ilişkin zorunlu açıklama" başlığıyla bilgi paylaştı.

Belediyenin açıklamasında şöyle denildi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde taş ustası olarak çalışan mesai arkadaşımız Abdullah Biroğul dün (09.07.2024) öğlen saatlerinde ana hizmet binamızda lavabo ihtiyacını gördüğü esnada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Öncelikle Biroğlu’na Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı, yakınlarına, dostlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır diliyoruz. Belediyemizin tüm çalışanları olarak, bu talihsiz ölüm karşısında üzgünüz, yastayız ve ailenin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. 

Ancak, yaşanan bu talihsiz ölüm üzerinden belediyemizin yönetim kademesi ve çalışma arkadaşlarımız, belirli bir çevre tarafından sistemli olarak sorumluluk yüklenerek, hedef alınmaktadır. Bundan kaynaklı kamuoyunu bilgilendirmeyi zorunlu gördük.

Bununla ilgili rahmetli Biroğlu’nun özlük dosyasında yaptığımız inceleme sonucunda, 04.08.2007 tarihinde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde işe başladığı ve yaşamını yitirdiği güne kadar da aynı birimde çalıştığı kayıtlarda mevcut. Biroğlu’nun ileri sürüldüğü gibi önceden bilinen bir kalp rahatsızlığı veya işine engel olacak herhangi bir hastalığı bulunmamaktadır. Mobbing, azarlama, zorla çalıştırma gibi iddialara dair de Biroğlu’nun yönetime iletmiş olduğu tek bir şikayet dilekçisi, başvurusu veya sözlü ifadesi bulunmamaktadır. Aksine Biroğlu, mesai arkadaşlarıyla uyumlu, barışık ve herkes tarafından sevilen, takdir gören bir çalışma arkadaşımızdı. Yönetim kademimize yönelik ithamları reddediyoruz ve bu konuda takdiri kamuoyuna bırakıyoruz." 

Editör: HABER MERKEZİ