Diyarbakır’daki yangına anında müdahale Diyarbakır’daki yangına anında müdahale

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat, 40 günlük görev süresini değerlendirdi.

Kentteki ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Eronat, hedeflerini anlattı. Dicle Üniversitesi’nin hakettiği prestijli günlere tekrar döneceğini belirten Eronat, Dicle Nehri’nin şehirle arasına girdiği bir üniversite olmayacaklarını söyledi.

“AYRI BİR GETO OLMAYACAĞIZ”

Üniversite açısından halkla temasın önemli olduğunu anlatan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, “Hakettiğimiz prestijli günlere tekrar döneceğiz. Şehirle köprü olacağız. Ayrı bir geto olmayacağız. Nitelikli bir eğitimden yanayız. Tabi altyapı eksikliklerimiz var. Yıkılan binalarımız oldu. Bu eksikleri gidermemiz gerekir”dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü

“ÜNİVERSİTEDE VİLLA, ARAZİ VERME MODASI BİTMİŞTİR”

Dicle Üniversitesi’nde uzun yıllar tartışma konusu olan arazi satışı konusuna da değinen Rektör Eronat, kendilerinin bu işlerle anılmayacağını söyledi. Dicle Üniversitesi’nde villa, arazi verme modasının bittiğini anlatan Eronat, “Üniversitenin bir çakıl taşını kimseye vermeyeceğiz. Devletimizle iş yapacağız. Binalarımızı devletimizle yapacağız. Üniversitemize zarar verme dönemi bitmiştir”şeklinde konuştu.

600 YATAKLI HASTANE

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin 45 yıllık bir hastane olduğunu ve artık miyadını doldurduğunu kaydeden Rektör Eronat, yeni hastane için Ankara’da temaslarda bulundukları süreci de anlattı. Eronat, şöyle dedi:

“Mevcut hastanemiz 876 yataklı. Ancak artık ihtiyaca cevap vermiyor. Bizim yeni bir hastaneye ihtiyacımız var. Bunun için göreve başladıktan sonra 4 kez Ankara’ya gittik. Ablam Oya Eronat ve sayın bakanımız Mehdi Eker’in verdiği destekle külliyede Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz’la görüştük. Devamında bazı görüşmelerde daha bulunduk. Yeni Hastanenin yapımı 2025 yılı bütçesine alındı. Mutluyuz, sevinçliyiz, huzurluyuz. İlk etapta 600 yataklı hastane yapılması planlandı. 300+300 yatak şeklinde. Tasarruf tedbirleri kalktığında bu hızlanacak. Bir aksilik olmaması durumunda hastanenin 2028 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Özellikle sağlık sektöründe hastanemizin 45 yıllık bir geçmişi var. Fiziki miyadını doldurdu. Hastane bizim prestijimizdir.

Orada halkla temas vardır. Halkın memnuniyeti önemlidir. Genç bir ekibimiz var. Hepimizin bir şey yapma, iz bırakma arzumuz var. Çağı yakalama ve hastanemizin gerekli hamleleri yapması uğraşındayız. “

HASTANENİN TARİHÇESİ

Dicle Üniversitesi 1974 yılında tarihi Diyarbakır Surları ve Dicle Nehri’nin karşısında; 27 bin dönümlük arazi üzerine kuruldu. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesinin temeli ise 9 Temmuz 1972’de atıldı. 192 bin metrekare kullanım alanı olan Hastane 21 Ekim 1981'de tamamlanarak hizmete girdi.

Editör: HABER MERKEZİ