Diyarbakır'da, son yıllarda yaz aylarında içme suyunda yaşanan sıkıntı ile ilgili müjde verildi. Saniyede 400 litre su bu yıl DSİ kanalından temin edilecek. 

Su 8 850X560DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Diyarbakır'da 1.5 milyon insanın içme suyu ihtiyacının Dicle Barajından karşılandığını söyledi. Dicle Barajı mansabında bulunan Pompa İstasyonunun, içmesuyu arıtma tesisine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta olup 1600'lük çelik borularla suyun arıtma tesisine taşındığını söyledi. 

4C45B9A3 1C11 4Deb A464 7C9581D2927D

Diyarbakır Eş Başkanı Bucak’tan yurttaşlara bayram ziyaretleri Diyarbakır Eş Başkanı Bucak’tan yurttaşlara bayram ziyaretleri

DİSKİ Genel Müdürü Şerifoğlu, son yıllarda hatlardaki sıkıntılar nedeniyle zaman zaman içme suyu temini konusunda sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Biz bu yıl sıkıntı yaşanmaması için DSİ'nin sulama kanalından su temini için proje hazırladık. Hazırladığımız proje ile DSİ Şılbe Sulama Kanalından saniyede 400 litre suyu alıp modüler arıtma tesisi ile suyu kullanıma sunacağız" dedi. 

Su 9 850X560DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, şu anda 19 kilometresi tamamlanan ikinci bir ishale hattı ile kentin 2060 yılına kadar olan su ihtiyacının karşılanmış olacağını söyledi. 

Editör: FERİT ASLAN