Diyarbakır Müzesi, müze ve kazılarda çalışacak toplam 71 gönüülü aradığını duyurdu.

Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl, Gençlik Spor Bakanlığının başlatmış olduğu ''https://gonulluyuzbiz.gov.tr/'' programı ile Kültür Turizm Bakanlığı arasında yapılan protokol ile bir çok gönüllünün kazı çalışmalarında ve müzelerde çalışabildiğini belirtti.

Diyarbakır Müzesi olarak bu programa dahil olduklarını kaydeden Gizligöl, şöyle dedi:

''Bu sene 21 gönüllüyü müzeye alacağız. 

Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması: O konuşma dosyada Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması: O konuşma dosyada

Bu vesileyle gönüllü olanlar müzecilik çalışmalarına katılarak müzecilik hususunda bilgi sahibi olabilecekleri gibi Türkiye müzeciliğine de katkı sağlayacaklar.

Gönüllü olarak başvuranlardan Özellikle Arkeoloji, sanat tarihçisi, çocuk gelişim uzmanları, mimar, mühendis, ressam, müzisyen gibi branşlar arasından seçilecek.''

GÖNÜLLÜLER İNKAYA'DA ÇALIŞACAK

Gizligöl, arkeolojik kazı çalışmaları için de görev yapacak 50 gönüllü aradıklarını ifade ederek, ''Gönüllüler, Kulp ilcesi İnkaya Köyü sınırları içinde devam eden kazı çalışmalarında çalıştırılacak'' dedi.

Başvuruların ''gonulluyuzbiz.gov.tr'' adresi üzerinden yapılacağını bildirerek, arkeoloji ve sanat tarihi konsunda deneyim kazanmak isteyen, tarihe, arkeolojiye ve sanat tarihine meraklı kimselerin bu program ile kazı çalışmalarına katılabileceklerini söyledi.

Editör: EYYUP KAÇAR