Diyarbakır'da kaybolan Narin ile ilgili otopsi raporu tamamlandı Diyarbakır'da kaybolan Narin ile ilgili otopsi raporu tamamlandı

Dicle Üniversitesi ve Universitas Islam Indonesia (Endonezya) arasında imzalanan Uluslararası Kamu Hukuk Ortak Yüksek Lisans Programının ders aşamasındaki birinci dönemi Dicle Üniversitesinde (güz dönemi), ikinci dönemi (bahar dönemi) Universitas Islam Indonesia’nın bulunduğu Endonezya’nın Jakarta şehrinde gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin mezun olması durumunda alacakları double (çoklu) diplomalar her iki ülkede de geçerli olacağından ayrıca denklik işlemine ihtiyaç duyulmayacak.

Programa üniversitelerin Hukuk Fakülteleri ile örgün eğitim veren Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümü Lisans programlarından mezun adaylar başvurabileceklerdir. Adayların başvurduğu programın puan türünde ALES’ten en az 55 puan almış olmaları gerekiyor.

Üniversitelerin Hukuk Fakülteleri ile örgün eğitim veren Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümü Lisans programlarından mezun adaylar başvurabilecek Adayların başvurduğu programın puan türünde ALES’ten en az 55 puan almış olmaları gerekiyor.

ÜCRET 12 BİN 800 TL

Ortak programda 2024-2025 Akademik yılı için belirlenen yıllık öğrenim ücreti 12.800 TL olarak belirlenirken, öğretim ücreti, güz ve bahar dönemi başlarında olmak üzere iki eşit taksit şeklinde Vakıfbanka öğrenci numarası ile ödenecek.

Öğretim ücreti dışında yüksek lisans eğitiminin en az bir döneminin geçirileceği Jakarta şehrindeki yaşam için muhtemel giderler kişiden kişiye değişebilmekle birlikte aylık 400 USD’nin yeterli olacak.

Ortak programın öğretim dili İngilizce’dir. Öğrencilerin Ortak Programda öğrenimlerine başlayabilmeleri için İngilizceyi yeterli düzeyde bildiklerini belgelemeleri gerekiyor.

İngilizcenin yeterli düzeyde bilindiğini belirleyen sınavlar YÖKDİL ve YDS ile YDS’ye eşdeğerliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dil sınavlardır. Bu sınav türlerinden birine sahip olmayan adaylar, Dicle Üniversitesi tarafından yapılacak dil sınavlarına girebileceklerdir. Öğrencilerin bu sınavlardan en az 55 puan almaları zorunludur. Belirtilen sınavlarda yeterli yabancı dil puanına sahip olmayan adayların hazırlık eğitimine katılmaları zorunludur.

Programın kontenjanı 12 olarak belirlenirken, bunlardan 6’sı Dicle Üniversitesine, kalan 6’sı ise Universitas Islam Indonesia’ya tahsis edildi.

Editör: Özgür Ayaydın