Konuyla ilgili, Diyarbakır Dicle Üniversitesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

''Saha inceleme raporları sonucunda; Diyarbakır Sosyal Bilimler MYO’dan İşletme Yönetimi Programı ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Diyarbakır Teknik Bilimler MYO’dan Bilgisayar Programcılığı Programı, Kimya Teknolojisi Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ve Elektrik Programı, Diyarbakır Tarım MYO’dan Gıda Teknolojisi Programı ve Organik Tarım Programı, Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO’dan Tıbbi Laboratuvar Programı, Silvan MYO Elektrik Programı, Ergani MYO’dan Bilgisayar Programcılığı Programı MEDEK tarafından akredite edildi.''

MEDEK'İN GÖREVİ

Akreditasyon alanında yetkilendirilEN MEDEK, meslek yüksekokulu programlarının belirlenmiş standartlara, kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygun olduğunu tescil ederek geleceğin nitelikli işgücünün şekillenmesine katkı sunuyor.

Süreçler ile MYO programlarının kalite standartları gelişecek, eğitim-öğretim süreçleri iyileşecek, MYO’lar arasında öğrenim kazanımları daha tutarlı hale gelecek, yetkinliklerin güvenirliği sağlanacak, kurumlar arası tanınma süreçleri kolaylaşacak.

Ayrıca Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile diplomalarda TYÇ logosunun kullanılması mümkün hale gelecek.

Akredite olan programların TYÇ - AYÇ uyumu sayesinde diplomalar uluslararası olarak tanınır durumuna gelecek, uUusal ve uluslararası yatay ve dikey hareketlilikler olumlu yönde gelişecek. Bu sayede işletmeler daha nitelikli insan kaynağına ulaşacak, MYO öğrencileri ise daha kolay iş bulacak.

Editör: ÖZGÜR AYAYDIN