Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kaymakam atamaları kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 2024/187 sayılı karara göre, 179 kaymakam, 107 vali yardımcısı ve 7 hukuk müşavirinin görev yeri değiştirildi.

Diyarbakır’da cadde ve bulvarlara çöp kovaları yerleştiriliyor Diyarbakır’da cadde ve bulvarlara çöp kovaları yerleştiriliyor

Kararname ile Diyarbakır'da görev yapan 7 kaymakam ve iki vali yardımcısının da görev yerleri değişti. Kaymakamları değişen yerlerden ikisi merkez Kayapınar ve Yenişehir İlçeleri. 

G Rao Wp9 Wg A A Hs4W

25 Haziran'da yaş haddinden emekli olan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun yerine Diyarbakır Valiliği görevine vekalet eden vali yardımcısı Abdullah Çiftçi'nin de tayini çıktı. Diyarbakır, yeni vali beklerken bu göreve vekalet eden Çiftçi, İstanbul'un Bayrampaşa İlçesine kaymakam olarak atandı. 

Diyarbakır'da son kararname ile Kayapınar, Yenişehir, Bismil, Ergani, Çermik, Çınar ve Hani İlçelerinin kaymakamları değişti. Tayinleri çıkan vali yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Zerrin Çay Beşikçi'nin yerlerine ise Nevşehir Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı ile Manisa Gördes Kaymakamı Muhammet Yüksel atandı. 
 

Editör: HABER MERKEZİ