Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır'a atanan Vali Murat Zorluoğlu görevinin ilk gününü çeşitli ziyaret ve kabullerle geçirdi.

Diyarbakır Valiliği Zorluoğlu'nun ilk gününü özetleyen bir video paylaştı. 10 Temmuz 2024 tarih ve 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine atanan Murat Zorluoğlu ilk görev gününe 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri programı kapsamında Ulu Cami’de Şehitler için okunan mevlid-i şerif programına katılarak başladı. Cuma namazı çıkışında çevre esnafı ve vatandaşları selamlayan Vali Murat Zorluoğlu, daha sonra Diyarbakır Valiliği önünde resmi törenle karşılandı.

Vali Zorluoğlu’nu Valilikte adli, idari ve mülki erkân, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı.

Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı

Whatsapp Image 2024 07 12 At 18.21.18

Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu, binlerce yıllık tarihiyle 33 ayrı medeniyete ve sayısız kültüre ev sahipliği yapmış, ülkenin en önemli merkezlerinden birisi olan kadim şehir Diyarbakır’a vali olarak atanmaktan duyduğu mutluluk ve onuru ifade etti.

Zorluoğlu, Valilikte yaptığı açıklamada, "Bölgemizin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderleri ve basın ve medya kuruluşlarımızla sürekli beraber çalışacak ve Diyarbakır’ı inşallah Türkiye Yüzyılının parlayan şehirlerinden biri haline getireceğiz"dedi.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 18.21.20

Otuz yılı aşan idarecilik ve devlet tecrübesinin her bir zerresini şehrin menfaatleri doğrultusunda kullanacağını ve bu kapsamda öncelikle halen devam eden projelerin süratle tamamlanması için gayret sarf edeceğini belirten Zorluoğlu, şöyle dedi:

“Silvan Baraj Projesi, dünyaca ünlü Diyarbakır surlarının restorasyonu, 327 adet Diyarbakır konağının restorasyonu, kentsel dönüşüm uygulamaları, kuzey çevre yolu, şehir hastanesi, OSB’lerin altyapıları ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesi bu anlamda yakından takip edeceğimiz işler olacak.” 

Editör: HABER MERKEZİ