Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  Diyarbakır İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 3 bin kişiye müstakil ve 3 bin kişiye müşterek arsaların kura çekilişi 2023 yılında gerçekleştirilmişti. Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 m² ile 500 m² arasında değişen ve en fazla Brüt 150 m² konut yapmaya müsait arsa.göre yaklaşık 350 ile 500 metrekare büyüklükte olacak. 

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’ndan 12 Eylül açıklaması Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’ndan 12 Eylül açıklaması

Diyarbakırlı hak sahiplerinin yoğun beklentisiyle sık sık gündeme getirmesi üzerine TOKİ, İlk Evim Arsa Diyarbakır projesiyle için yer seçimi, harita üretilmesi, imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarının hazırlanması ve imar planı hazırlanması işlemlerinin sürdüğü belirtilerek, hak sahiplerinin konuyla ilgili gelişmeleri, E-Devlet aracılığı ile de takip yapabilecekleri kaydedildi.

BAĞLAR İLÇESİ SEÇİLDİ

TOKİ, bir süre önce Diyarbakır Bağlar İlçesinin Oğlaklı ve Karahan mahalleleri sınırları içerisindeki toplam 7 bin 480 dönümlük araziyi Gecekondu Önleme Bölgesi kapsamına almış, ilk etapta 4 bin 600 dönümü kapsayan alanın plan değişikliği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

İLK EVİM ARSA PROJESİ OĞLAKLI DA YAPILACAK

Plan değişikliğinde, Oğlaklı ve Karahan mahalleleri sınırları içerisindeki tarım dışı alan olarak tespit edilen 420 dönümlük alanı kapsayan 0 ada 313 parsel nolu taşınmazın 280 dönümünde 'İlk Evim Arsa Projesi  uygulanacağı vurgulandı.

Editör: Özgür Ayaydın